Taip prokuratūra įvertino V.Mazuronio pasirašytą pareiškimą, esą A.Paulauskas į prezidento rėmėjų mitingą "atsiuntė" prosovietinio judėjimo "Jedinstvo" lyderį Valerijų Ivanovą.

Už Seimo pirmininko apšmeižimą bus teisiamas ir prezidento patarėjas jaunimo, socialinio aktyvumo ir nevyriausybinių organizacijų klausimais Gintaras Šurkus. Jo byla teismui buvo perduota antradienį.

Šiose dviejose baudžiamosiose bylose Seimo pirmininkas yra pripažintas nukentėjusiuoju.

Už apšmeižimą per visuomenės informavimo priemones Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Pernai gruodžio pabaigoje G.Šurkus interviu Lietuvos televizijos laidai "Savaitė" teigė, esą yra organizuotas sąmokslas prieš prezidentą Rolandą Paksą, renkami pinigai paveikti žiniasklaidai, organizuotas štabas. Seimo pirmininkas A.Paulauskas buvo nurodytas kaip šių veiksmų dalyvis.

Pernai gruodžio 22 dieną Liberaldemokratų partijos pirmininkas V.Mazuronis naujienų agentūros BNS "BNS Kurjerio sistemoje" paskelbė pranešimą pavdinimu "Į demokratinį mitingą susirinkę piliečiai nepasidavė suplanuotoms provokacijoms". Šiame pranešime, be kita ko, buvo rašoma, kad "visiškai nesuprantami yra Seimo Pirmininko Artūro Paulausko motyvai atsiųsti į mitingą buvusį antidemokratinio judėjimo "Jedinstvo" lyderį Ivanovą. A.Paulausko sąsajos su šiuo žmogumi jau nuo seno žinomos daugeliui. Dabartinis Seimo Pirmininkas visada geriau sutardavo su tokio plauko žmonėmis nei su demokratijos šalininkais ar disidentais, koks yra mitinge kalbėjęs Antanas Terleckas".

Po šio pareiškimo Seimo pirmininkas kreipėsi į prokuratūrą dėl šmeižto.

"BNS Kurjerio sistema" yra elektroninė "skelbimų lenta". Sistemos vartotojai skelbia joje savo pranešimus, kurių BNS neredaguoja ir už jų turinį neatsako.