Arkikatedroje Bazilikoje bus aukojamos Šv.Mišios bei atliekami George'o Friderico (Georgo Friederiko) Hendelio "Karūnavimo himnai". Trakuose Lietuvos operos ir baleto teatras pristatys vieną seniausių savo repertuaro spektaklių - Vytauto Klovos operą "Pilėnai".

Liepos 6-8 dienomis Trakų pusiasalio pilyje vyks Viduramžių šventė, kurios metu veiks viduramžių amatų miestelis, bus eksponuojami Vytauto Didžiojo bei Žalgirio mūšio laikotarpio ir šių dienų ginklai.

Tomis dienomis vyks ir trečiasis Eksperimentinės archeologijos festivalis "Gyvosios archeologijos dienos Kernavėje". Jame bus galima susipažinti su atkurtais proistorės ir ankstyvųjų viduramžių amatais, gyvenimo būdu, materialinės ir dvasinės kultūros palikimu.

Šventiniai renginiai Klaipėdoje prasidės penktadienį apie vidurdienį M.Mažvydo alėjoje, Senojoje prieplaukoje ir prie Senojo turgaus, kur vyks šventės pristatymas ir koncertai.

Ypač daug renginių vyks Danės krantinėje. Čia bus grojami senoviniai valsai ir maršai, o vakare prie Biržos tilto koncertuos pučiamųjų orkestras "Celuloza Swiece" iš Lenkijos, Motorizuotos pėstininkų brigados "Žemaitija" pučiamųjų orkestras, jaunimo ansamblis iš Rygos, Lietuvos miestų kvintetai.

Valstybės diena tai pat bus minima Šiauliuose, Rumšiškėse, Marijampolėje, Utenoje, Panevėžyje ir Alytuje. 1253 metais popiežiaus sprendimu Lietuvos Didysis kunigaikštis Mindaugas buvo karūnuotas pirmuoju Lietuvos karaliumi. Šis aktas vertinamas kaip tarptautinis Lietuvos valstybingumo pripažinimas ir pažymimas liepos 6-ąją kaip Valstybės diena.