Tai pareiškė ketvirtadienį atskiras spaudos konferencijas surengę liberalai - Seimo delegacijos NATO Parlamentinėje Asamblėjoje vadovas Algirdas Gricius ir Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininkas Alvydas Medalinskas.

A.Gricius lankėsi Kanadoje ir JAV, o A.Medalinskas - Briuselyje.

A.Gricius teigė, jog tiek JAV vykdomoji valdžia, tiek Kongresas yra suinteresuoti "Mažeikių naftos" akcijų įsigijusios "Williams International" sėkme.

"Buvo sakoma, jog jeigu Lietuva neras galimybių teigiamai išspręsti šį susitarimą (dėl naftos tiekimo - BNS), tai pasitikėjimas Lietuva, kaip ekonomine JAV partnere, gali labai sumažėti", - sakė A.Gricius.

Jis Vašingtone susitiko su keliais senatoriais, jų patarėjais, Valstybės departamento (JAV užsienio reikalų ministerijos - BNS) atstovais.

"Būtų didelis nusivylimas, ne tik kaip ekonomine partnere, bet ir kaip transatlantinės gynybos partnere", - pridūrė jis.

"Lietuvos Vyriausybė turi dėti visas pastangas, kad "Williams International" ir "Jukos" sutartis būtų pasirašyta", - teigė A.Gricius, tačiau pažymėjo, jog asmeniškai jis nėra patenkintas, kaip buvo privatizuota "Mažeikių nafta" ir tikisi, jog ateityje Lietuvos interesai nenukentės.

A.Medalinskas taip pat akcentavo, jog vidaus politika ir reformų vykdymas yra neatskiriami nuo užsienio politikos.

"Jeigu reformos nebūtų vykdomos, toltų Lietuvos narystė Europos Sąjungoje (ES), o vėliau - ir NATO", - teigė URK pirmininkas, pažymėjęs, jog dabar Lietuvos perspektyvos yra labai geros.