Penktadienio vidurdienį penki jaunuoliai, laikydami plakatus su užrašais "Nejaugi tikra politika svarbiau už žmogiškumą", "Neleiskite prekybiniam deficitui tapti vertybiniu deficitu", "Mums nereikia tokio stabilumo", susirinko S. Daukanto aikštėje.

Taip studentai reagavo į ketvirtadienį žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, kurioje cituojama D. Grybauskaitė, teigiamai pasisakanti apie paskutiniuoju Europos diktatoriumi vadinamą A. Lukašenką.

"Vakar užsienio ir viena Lietuvos naujienų agentūra pranešė, kad Lietuvos Prezidentė per susitikimą su ES šalių ambasadoriais pasakė, kad norėtų, jog A. Lukašenka laimėtų ateinančius rinkimus. Mes, kaip Baltarusijos piliečiai, nustebome, kad Lietuvos prezidentė galėjo tai pasakyti. Atrodo, kad ji palaiko dabartinį Baltarusijos prezidentą, matyt, neturi stipraus tikrumo dėl demokratijos ir žmogaus teisių. Buvome nustebę, kodėl demokratinės valstybės demokratiškai išrinkta Prezidentė sako tokius dalykus", - žurnalistams kalbėjo piketuotojas, EHU politikos mokslų studentas Joachimas.

Anot protestuotojo, šiuo metu Baltarusijoje A. Lukašenka išlieka populiariausiu politiku. Taip esą yra todėl, kad jis valdo daugumą žiniasklaidos. Iki šiol nė vienas kandidatas dar nėra oficialiai užsiregistravęs į gruodžio 19-ąją vyksiančius prezidento rinkimus.

"A. Lukašenka yra ekonominio ir politinio stabilumo Baltarusijoje ir jos nepriklausomybės garantas. Mes nenorėtume, kad mūsų kaimynė būtų antra Rusija", - cituoja D. Grybauskaitę "Reuters". Agentūros duomenimis, šiuos žodžius šalies vadovė pasakė Vilniuje per susitikimą su ES šalių ambasadoriais.

A.Ažubalis nekomentuoja D.Grybauskaitės žodžių

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis nekomentuoja paviešintų esą prezidentės Dalios Grybauskaitės už uždarų durų išsakytų samprotavimų, kad Baltarusijos vadovo Aleksandro Lukašenkos pergalė prezidento rinkimuose padėtų užtikrinti stabilumą ir apribotų Rusijos įtaką.

"Aš pasakysiu labai paprastai, ir tai yra ir mano patirtis. Tai, kas pasakoma už uždarų durų, ir tai, kas nepasakoma, o po to sakoma ir transliuojama, kad tai yra pasakyta, tai yra neverta, kad būtų komentuojama. Tai yra "pletkai", - sakė A. Ažubalis žurnalistams penktadienį.