Dėl šios priežasties daugiausia balsų per reitingavimą pelnęs dabartinis Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Gediminas Švilpa pasislinko į šeštąją vietą, anksčiau trečias buvęs Vidas Urbonavičius turės tenkintis aštuntąja vieta. Antrąją vietą pagal sutartį su krikdemais užims šių atstovas Valdas Benkunskas, trečioji atiteks dabartinei miesto tarybos narei Violetai Podolskaitei.

Pirmajame dešimtuke nebeliko su R. Alekna dėl sąrašo lyderio vietos kovojusio Vytauto Sadausko, jo vietą užėmė anksčiau buvęs šeštas, o dabar ketvirtą vietą užimsiantis dabartinės miesto tarybos narys Povilas Tamošauskas.

Visas TS-LKD dešimtukas prieš R. Alenos pakeitimus ir po jų atrodo štai taip:

Eil. nr. Po reitingavimo Reitingo balsai Pakeistas R. Aleknos
1 Raimundas Alekna nereitinguojamas Raimundas Alekna
2 Gediminas Švilpa 363 Valdas Benkunskas
3 Vidas Urbonavičius 339 Violeta Podolskaitė
4 Vytautas Sadauskas 285 Povilas Tamošauskas
5 Algis Strelčiūnas 272 Paulė Kuzmickienė
6 Povilas Tamošauskas 269 Gediminas Švilpa
7 Violeta Podolskaitė 261 Birutė Galinienė
8 Paulė Kuzmickienė 233 Vidas Urbonavičius
9 Valentinas Šapalas 215 Rasa Baškienė
10 Evaldas Maceika 209 Algis Strelčiūnas

Pristatydamas savo sprendimą kiek pakeisti kandidatų sąrašą, R. Alekna teigė norėjęs pirmajame dešimtuke matyti daugiau moterų ir teigė, jog žemiau, nei tikėjosi, sąraše atsidūrę kolegos turėtų neįsižeisti, nes nieko prieš juos asmeniško jis neturįs. Politikas teigė manąs, kad rinkimų metu šie kolegos galės atsikovoti savo pozicijas, jeigu tik aktyviai dirbs.

„Aš įsivaizduoju, kad ne visi girdėjo mano pasakymą, kurį pasakiau prieš mėnesį ar keletą savaičių, kai manęs paklausė, koks bus pirmas dešmtukas. Aš pasakiau, kad pirmas dešimtukas bus toks, kokios yra poliitnės mados šiuo metu Lietvoje. O kokios politinės mados šiandien yra Lietuvoje? Tai, kad Lietuvos rinkėjai tiki labiau politikėmis moterimis. Prezidentė – moteris, Seimo pirmininkė – moteris“, - kalbėjo R.Alekna.

Tačiau dalis partijos narių, tarp kurių buvo V. Sadauskas ir V. Urbonavičius, suabejojo, ar esant tokiai sistemai kandidatų reitingavimas apskritai ką nors reiškia.

Parlamentaras Paulius Saudargas sakė nekvestionuojąs sąrašo lyderio teise perdėlioti kandidatų sąrašą, nes dėl to buvo susitarta, tačiau jis išsakė abejonę, ar reikėjo daugiausia reitingo balsų surinkusį G. Švilpą nuleisti net į šeštą vietą.