Toks sprendimas buvo priimtas dauguma balsų antradienį vakare surengtame LKD valdybos posėdyje.

LKD valdyba pareiškė, jog "nerėmė Algirdo Brazausko kandidatūros į Vyriausybės vadovus", tačiau pažymėjo, jog partija vadovaujasi "socialios rinkos ekonominiu modeliu bei deklaruoja progresyvinių mokesčių sistemą" ir todėl "parems tuos naujosios Vyriausybės žingsnius, kurie atitiks LKD nuostatas".

Naują Seimo daugumą su Naująja sąjunga (NS, socialliberalais) sudariusi Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) taip pat deklaruoja ketinanti vykdyti "socialiai orientuotą rinkos ekonomiką" bei pasisako už progresyvinių mokesčių įvedimą.

Antradienį Seimui balsuojant dėl Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderio kadenciją baigusio prezidento A.Brazausko kandidatūros, du LKD atstovai Seime - Petras Gražulis ir Algirdas Saudargas balsavo prieš, o LKD pirmininkas Kazys Bobelis balsavime nedalyvavo.

Tačiau tuoj po valdybos posėdžio LRT televizijos laidoje "Aktualus interviu" dalyvavęs K.Bobelis nė žodžiu neužsiminė apie valdybos sprendimą užimti konstruktyvios opozicijos vietą, o priešingai - teigė esąs patenkintas naujuoju premjeru.

K.Bobelis teigė, jog susitikimas su kandidatu "padarė labai gerą įspūdį", jis "labai teigiamai atsakė į visus klausimus".

"Mes likome jo atsakymais patenkinti", - teigė LKD pirmininkas.

A.Brazauskas antradienį ryte prieš balsavimą buvo susitikęs su mišrios Seimo narių grupės, kuriai priklauso ir LKD atstovai, nariais.

"Jeigu prezidentas pasirinko, tai turime gerbti jo pasirinkimą ir duoti tam kandidatui pasireikšti, o tuomet mes išeisime į opoziciją ir kritikuosime, jeigu nebus vykdoma programa arba bus kenkiama Lietuvai", - sakė K.Bobelis, paklaustas, ar jis yra patenkintas A.Brazausku.

"Lietuvos krikščionys demokratai (LKD) yra tolerantiška vakarietiška partija", - pridūrė jis.