VTEK tyrimą pradėjo susipažinusi su Kauno tarybos nario liberalcetristo Kęstučio Mikėno pateikta informacija. Politikas teigia, kad Kauno meras A. Kupčinskas savivaldybės lėšomis reklamavo save laikraštyje „Mano miestas Kaunas“ - spalio 18 d. buvo išspausdintas užsakomasis straipsnis "Kaunas pakilo naujam skrydžiui", o troleibusuose skelbta mero balsu įgarsinta savireklama.

Komisija nusprendė pradėti šių aplinkybių atitikties Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatoms patikrinimą.

Kauno meras A. Kupčinskas DELFI sakė, kad dėl užsakomojo straipsnio turi pasiaiškinti, o troleibusuose skambėjo jo balsas tik per rugsėjo pirmąją, kaip sveikinimas su prasidėjusiais mokslo metais, ir jokių pinigų savivaldybei tai nekainavo.

"Meras negali suspėti į visas mokyklas pasveikinti. Nematau, kur čia galėtų būti pažeidimas, nes visa tai nieko nekainavo savivaldybei", - sakė jis.

Konservatorius-krikdemas mano, kad tai negražūs priešrinkiminiai oponentų triukai: "Keista, kad opozicijos nariui tai užkliuvo praėjus keliems mėnesiams po rugsėjo pirmosios, artėjant rinkimams. Bandoma supainioti mane, kad kuo daugiau laiko turėčiau skirti ne tiesioginiam darbui,o įrodinėjimams, kad nesu kupranugaris. Kai kurie opozicijos nariai labiausiai norėtų, kad meras būtų tylintis ir užsičiaupęs, nieko nekalbantis apie miestą. Čia tiesiog ieško kažkokių sliekų."