"Lietuvos rytas" šeštadienį pranešė, kad specialų pareiškimą dėl Vyriausybės politikos atnaujinimo, užkulisiuose keliaujantį per konservatorių frakcijos narių rankas, jau pasirašė 18 politikų iš 46.

Pareiškimo autoriai prašo ir valdančiosios koalicijos partnerių paramos, bet jie kol kas bijo kištis į dešiniųjų vidaus karą.

"Seimo narių susitarimo dėl nacionalinės tvarios ekonomikos programos" vienas pagrindinių rengėjų - konservatorius Gintaras Songaila. Jis yra atvirai raginęs A.Kubilių atsistatydinti iš premjero posto.

Šiame "susitarime" apie būtinybę atstatydinti premjerą tiesiai nekalbama. Tačiau jame pabrėžiama, kad Vyriausybė iš esmės atnaujintų ir pakeistų savo ekonominę bei socialinę politiką.

Septyni išdėstyti reikalavimai beveik nesiskiria nuo dažniausiai opozicijos išsakomų priekaištų.

Pavyzdžiui, reikalaujama "suteikti kuo aiškesnę perspektyvą piliečiams, kada socialiai pažeidžiamiems sluoksniams ir kitiems bus atstatytas ankstesnis pragyvenimo lygis".

Vyriausybė raginama gaivinti smulkųjį ir vidutinį verslą, mažinti valstybės skolinimąsi, atgaivinti vidaus rinką, vykdyti lanksčią, prognozuojamą ir nekaitaliojamą mokesčių politiką, imtis realaus energetikos sistemos pertvarkymo, būsto renovavimo programos.