Pasak jo, savivaldybėse buvo daromi nekompetetingi sprendimai, kai kuriais atvejais atrodantys kaip nusikalstama veikla, kuomet imami neapgalvoti kreditai, jie švaistomi.

R. Karbauskio duomenimis, Rokiškyje daugiau kaip pusė šių metų savivaldybės biudžeto jau praskolinta, savivaldybės skola siekia 6,5 mln. litų.

"Kyla įtarimas, kad kai kuriais atvejais buvo sabotuojama, ypač paskutinėmis buvusių savivaldybių tarybų darbo dienomis", sakė R. Karbauskis.

Kaip pavyzdį parlamentaras pateikė Šiaulių rajono savivaldybę, kurioje jis yra tarybos narys. Čia naujieji tarybos nariai apie savivaldybės skolas sužinojo tuomet, kai apie tai pranešė bankas, o ne savivaldybės finansų skyriaus darbuotojai.

Pasak R. Karbauskio, savivaldybėse, kur iki rinkimų merai atstovavo Valstiečių partijai, padėtis yra daug geresnė.

Iki kovą vykusių savivaldybių tarybų rinkimų Valstiečių partija turėjo merus Biržuose, Kupiškyje, Širvintose, Ignalinoje, Jonavoje ir Jurbarke.

Po rinkimų partija neteko mero posto Jonavoje, tačiau Valstiečių partijos atstovai merais išrinkti dar ir Panevėžio, Rokiškio, Ukmergės, Šiaulių, Šakių rajonuose bei Pagėgiuose.