Renginio metu vedėjas Arūnas Valinskas pakvietė į sceną vagis pasiimti jų pavogto vaikų globos namų mikroautobuso raktelius ir dokumentus. Bet pas jį užlipo tik neblaivus, iš veido panašus į alkoholiką vyriškis, kuris greitai buvo nuvestas į šalį.

Krakių Švč.Marijos vaikų globos namų mikroautobusas "Mercedes Benz" buvo pavogtas gegužės viduryje, prie Kauno "Urmo" bazės. Ten vaikų namų vairuotojas pirko našlaičiams maistą. Apsipirkęs ir palikęs mašinoje prekes, jis dar trumpam grįžo į bazę kitų produktų. Per tą laiką autobusiukas ir buvo pavogtas.

Pagal automobilyje rastas sąskaitas - faktūras vagys sužinojo vaikų globos namų telefono numerį. Paskambinę jų vadovui, Krakių klebonui Romualdui Ramašauskui jie pasiūlė automobilį išsipirkti, kitaip jis bus parduotas dalimis. Dvasininkas derėtis atsisakė ir bandė apeliuoti į banditų sąžinę. Automobilis nerastas iki šiol.

"Ilgai neliūdėjom, ėmėme ieškoti rėmėjų kito autobusiuko pirkimui", - BNS pasakojo R. Ramašauskas. Pasak jo, atsirado apie 30 Kauno ir Kėdainių bendrovių, kurios paaukojo lėšų, todėl vaikų namai liepos mėnesį vėl turės mašiną. R.Ramašauskas dar sugalvojo surengti ir koncertą.

Renginyje dainavo Virgis Stakėnas, Arina, Janina Miščiukaitė, "Naktinės personos", Ovidijus Vyšniauskas, kiti atlikėjai. Jie, pasak klebono, sutiko koncertuoti vien už nuodėmių atleidimą. Į koncertą bilietų pirkti nereikėjo. Kiekvienas norintis galėjo paaukoti vaikų namams.

Renginyje apsilankęs krašto apsaugos ministras Linas Linkevičius Krakių našlaičiams paaukojo tūkstantį litų. Tokią sumą dovanojo ir arkivyskupas Sigitas Tamkevičius. Kiek iš viso surinkta aukų, penktadienį klebonas dar nežinojo, tik sakė, jog kauniečiai pinigų nešykštėjo.

Paklaustas, ar montuos į naują mikroautobusą signalizaciją, R.Ramašauskas juokavo, jog "ne, tik paliksime jame vienu angelu sargu daugiau".

Kaune šiemet labai padaugėjo automobilių vagysčių. P ernai iki birželio 23 dienos mieste pavogta 440, o šiais metais jau 670.

Policijos darbuotojai mano, kad šių nusikaltimų padaugėjo, kai po amnestijos į Kauną grįžo nemažai automobilių vagių. Jų nuomone, Krakių našlaičių namų mikroautobusą rasti po tokio koncerto - akcijos jau beveik neįmanoma, nes vagys su juo bijos bet kur pajudėti, taigi verčiau išardys ir parduos jį dalimis.