Ketvirtadienį, stebint KAM ir kariuomenės vadovybei, švedų ir lietuvių karininkams, pratybose dalyvaujantys kariai šaudė į antžeminius taikinius iš dviejų zenitinių patrankų į tolimo nuotolio objektus. Priešlėktuvinių pabūklų šūviai pratybose saugumo sumetimais buvo nukreipti į antžeminius taikinius.

Po to stebėtojai buvo supažindinti su pagrindiniais priešlėktuvinio šūvio komponentais: apžvalgos ir ugnies valdymo radarais bei patranka L-70. Pratybose "Rytų Lietuva" dalyvaujantys kariškiai džiaugėsi, kad iš švedų gauta karinė įranga, nors ne nauja, bet labai geros kokybės.

Kariuomenės vadas brigados generolas Jonas Kronkaitis sakė, kad tokie šūviai ore taikinį numuša iki dešimties kilometrų atstumu, todėl rudenį planuojamos pratybos, kuriose švedų dovanota ginkluotė bus išbandyta virš Baltijos jūros. Ši kovinė įranga pritaikyta šaudyti į oro taikinius žemuose ir vidutiniuose aukščiuose.

Birželio 18-29 dienomis rengiami pirmieji oro gynybos bataliono mokymai "Rytų Lietuva" vyksta Ignalinos rajone netoli Naujojo Daugėliškio gyvenvietės ir Centriniame poligone Pabradėje.

Pratybose dalyvauja apie 40 bataliono karių su lengvuoju atakos lėktuvu L-39, transportiniu sraigtasparniu Mi8, zenitinėmis patrankomis L-70, ugnies valdymo, apžvalgos radarais.