2008 metais, kai šiai ministerijai pradėjo vadovauti konservatorius Rimantas Dagys, NŠTA projektui "Visuomenės informavimo sistemos šeimos vertės ir savivertės kėlimui" buvo atseikėta 21,4 tūkst. litų.

2009-ųjų balandį J.Ramonienė tapo socialinės apsaugos ir darbo viceministre, atsakinga už šeimos problemas, o NŠTA tais pačiais metais iš ministerijos gavo 35,2 tūkst. litų interneto svetainei, skirtai "šeimų informuotumui didinti", sukurti.

Kai prezidente išrinkta Dalia Grybauskaitė nebepasiūlė R.Dagio į ministrų kabinetą, iš ministerijos buvo priversta pasitraukti ir J.Ramonienė.

Kurį laiką pabuvusi R.Dagio padėjėja Seime, moteris sugrįžo į ministeriją ir tapo ministro D.Jankausko patarėja.

Šiemet NŠTA šeimų apskritajam stalui organizuoti gavo 21,18 tūkst. litų.

2009 metų vasarą J.Ramonienė, tada dirbusi viceministre, buvo patekusi į Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos taikiklį.

"J.Ramonienė, dalyvaudama tyrime dėl "Gender Loops" programos, supainiojo viešuosius ir privačius interesus, nes nenurodė, kad jos sutuoktinis yra NŠTA, inicijavusios kreipimąsi į Švietimo ir mokslo ministeriją, narys", - tuomet nutarė etikos sargai.

Tokį sprendimą J.Ramonienė apskundė administraciniam teismui. Byla dar nebaigta.

D.Jankausko patarėja tikina, kad visi konkursai nevyriausybinėms organizacijoms (NVO) finansuoti vyksta atvirai ir ji nedalyvavo nė vienoje iš jų komisijų.

"Dirbu ne tik NŠTA, bet ir kitose nevyriausybinėse organizacijose, tačiau sąmoningai šalinuosi komisijų, kurios vertina jų projektus ir skirsto pinigus", - aiškino J.Ramonienė.

Anot valdininkės, ministerija finansuoja ne tik NŠTA projektus, bet ir kitas nevyriausybines organizacijas, kuriose jai yra tekę dirbti, tačiau tai esą neturi nieko bendra su jos tiesioginiu darbu.

Ministras D.Jankauskas teigė pasidomėsiantis tuo, ar jo pavaldinė nedalyvavo skirstant pinigus NVO.

"Į savo komandą J.Ramonienę pasikviečiau, nes man reikėjo žmogaus, išmanančio šeimų problemas. Kiek žinau, J.Ramonienė nedalyvauja komisijos, kuri vertina nevyriausybinių organizacijų projektus finansavimui gauti, darbe. Bet aš tuo dar pasidomėsiu", - sakė jis.