Kol vyksta tyrimas, nenorėdamas pakenkti jo sėkmei prokuroras neatskleidė, kas rašė laišką „nacionaline vertybe“ pasivadinusiai D. Teišerskytei. Pasak jo, tai „tikrai garbaus amžiaus žmogus“, pats atėjęs pas pareigūnus.

„Tokia pirminė informacija, kokie jo tokio elgesio motyvai, dar aiškinsimės“, – teigė A. Meilutis. Pasak jo, atsakomybę dėl laiško rašiusiam asmeniui pareikšti įtarimai dėl kito žmogaus įžeidimo. Už tai Baudžiamajame kodekse numatyta viešieji darbai arba bauda, arba areštas. Tiesa, nukentėjusysis ir įtariamasis gali susitaikyti, tuomet byla būtų nutraukta.

Prokuroras kol kas negalėjo atskleisti, dėl ko buvo siųstas laiškas parlamentarei.

„Sunku žmogui įlįsti į dūšią, tikimės, tyrimo metu paaiškės, kokios problemos ar rūpesčiai jį slėgė“, – sakė A. Meilutis, neatskleidęs, ar D. Teišerskytė pažįsta ją įžeisti norėjusį asmenį.

Pareiškimą dėl įžeidimo pareigūnams parašiusi Seimo narė neatskleidžia laiško turinio teigdama, kad jai nusibodo, jog jos asmuo drabstomas purvais, be to, pasak parlamentarės, ji išrinkta rengti ir priimti įstatymų projektus.

„O kam čia reikia? Jūs geriau paklauskite, kokie įstatymai priimti šiandien plenariniame posėdyje. Tautai tai bus kur kas įdomiau. Kodėl jūs visą laiką užsiimate kažkokiais pasijoniais? Tai liečia tik mane, mano asmenį ir tai visiškai neliečia nei DELFI, nei tautos“, - yra sakiusi įvairiose pramoginėse laidose dalyvauti mėgstanti D. Teišerskytė.

Į Kauno rajono apylinkės prokuratūrą D. Teišerskytė kreipėsi rugsėjo 21 d. Seimo narė prašė ištirti, kas parašė jos garbę ir orumą žeminantį laišką, atsiųstą rugsėjo 8 d.

Šis laiškas labiau panašus į raštelį, mat jame surašyti vos du sakiniai.

„Tai liečia jos asmenį, negalime atskleisti laiško turinio, nes neturime sutikimo. Ji dėl to ir kreipėsi, nes yra įžeidžiančio turinio“, - yra sakę prokurorai.