Tokį sprendimą Seimo komitetas priėmė trečiadienį, apsvarstęs konservatoriaus Vytauto Landsbergio parengtą Valstybinių socialinio draudimo pensijų įstatymo pataisą.

"Tie žmonės, kurie į sovietinę kariuomenę ėjo ne savo noru, dabar gauna mažesnę pensiją negu tie, kurie tarnavimo išvengė, tuo metu dirbo, mokėjo "Sodrai" įmokas ir todėl dabar gauna didesnę pensiją", - BNS sakė Socialinių reikalų ir darbo komiteto narys socialdemokratas Stasys Kružinauskas.

Komitetas taip pat siūlo ateityje Lietuvos kariuomenės privalomosios karo tarnybos karius valstybės lėšomis drausti ne tik bazinei pensijai, kaip yra dabar, bet ir papildomai pensijos daliai. Siūloma, kad ši pataisa įsigaliotų nuo 2005 metų sausio 1-osios, nes jai įgyvendinti reikės apie 30 mln. litų.

Valstybinių socialinio draudimo pensijų įstatymas, nebeįskaitantis tarnybos sovietinėje kariuomenėje laiko į bendrą darbo stažą, buvo priimtas 1994 metais. Tai palietė apie 200 tūkst. žmonių.

Iki 1994 metų tarnystės sovietinėje kariuomenėje laikas į darbo stažą buvo įtrauktas, todėl apie 400 tūkst. šalies gyventojų galės gauti šiek tiek didesnes pensijas.