Seimo pirmininkės pavaduotojas Algis Kašėta tvirtino, kad komandiruotėms lėšų papildomai skirta iš sutaupytų pinigų reprezentacijai, o didinti komandiruočių biudžetą privertė nenumatytos išlaidos.

"Kadangi yra trūkumas komandiruotėms dėl nenumatytų išlaidų, paimta iš reprezentacinių lėšų eilutės. Nenumatytų išlaidų atsirado dėl kovo pradžioje pradėto projekto su Demokratijų bendrijų parlamentiniu forumu, buvo nenumatytų komandiruočių, kurios iš viso atsiėjo apie 100 tūkstančių", - BNS sakė Liberalų sąjūdžio atstovas A.Kašėta.

Be to, papildomai lėšų komandiruotėms prašė ir Seimo Europos bei Užsienio reikalų komitetai, neįtilpę į numatytus biudžetus.

"Neteisingai paskaičiavo Europos ir Užsienio reikalų komitetai, kiek reikės lėšų, paprašė papildomai skirti po 45 tūkst. litų dalyvauti svarbiuose tarptautiniuose forumuose", - sakė A.Kašėta.

Radus pinigų, ėmė plėstis parlamentarų išvykų geografija - Seimo nariai, metų pradžioje maršrutus susiaurinę iki Europos ir kaimyninių valstybių, vėl planuoja vizitus į tolimus kraštus.

Antradienį Seimo valdyba priėmė sprendimą, kuriuo "tvarkietį" Egidijų Klumbį komandiravo į Kanadą lapkričio 6-10 dienomis dalyvauti tarpparlamentinėje konferencijoje kovos su antisemitizmu klausimais.

Seimo pirmininkės pavaduotoja "darbietė" Virginija Baltraitienė bei konservatorius Vitas Matuzas deleguoti į Afganistano sostinę Kabulą spalio 9-12 dienomis dalyvauti susitikimuose su šios šalies Vyriausybės atstovais, NATO tarptautinių saugumo pajėgų vadovybe ir aplankyti Lietuvos karių tarnybos vietas.

Lapkričio mėnesį tolima komandiruotė laukia liberalo A.Kašėtos, "darbietės" Dangutės Mikutienės bei konservatorės Rūtos Rutkelytės. Tarpparlamentinės grupės su Indija atstovai lapkričio 12-18 dienomis komandiruojami į Indiją, kur susitiks su vietos politikais.

Spalio 3-13 dienomis į Gvadalacharą Meksikoje komandiruojamas Seimo Informacinės visuomenės plėtros komiteto pirmininkas liberalas Vytautas Grubliauskas. Seimo atstovas dalyvaus Tarptautinės telekomunikacijų sąjungos konferencijoje.