Buvusį Maskvos prefektą Jurijų Chardikovą, Lužkovo žmona Jelena Baturina kaltina pasisavinus milijardą rublių, tai yra apie 100 milijonų litų.

Praėjusių metų pradžioje buvusiam Maskvos prefektui J.Chardikovui Rusijoje iškelta baudžiamoji byla dėl įgaliojimų viršijimo. Po kelių mėnesių - dar viena byla – pagal Jelenos Baturinos pareiškimą.

Esą 2005-aisias jis pardavė J. Baturinai priklausiusį sklypą Sočyje, nors ir žinojo, kad šis teismo sprendimu areštuotas. Tyrimo metu nustatyta žala – apie 100-as milijonų litų. Įsivėlęs į konfliktą su J. Lužkovo žmona jis išvyko į užsienį. Pernai metų lapkritį teismas išdavė leidimą J. Chardikovą areštuoti. Pastebėtas Vokietijoje vėliau J.Chardikovas atvyko į Lietuvą. Gegužės pabaigoje Rusija paprašė jį išduoti.

J. Chardikovas Lietuvoje sulaikytas rugpjūčio pradžioje Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai įtariant jį pinigų plovimu. Teisėsauga įtarė, kad buvęs prefektas ketino įvykdyti maždaug šimto milijonų litų operacijas. Pinigai iš Vokietijos banko buvo pervesti į jo sąskaitą Lietuvoje, SEB banke.

Areštavus J. Chardikovą lėšos buvo konfiskuotos, sąskaita įšaldyta. Tik išėjęs iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus ir pasirašęs pasižadėjimą neišvykti J. Chardikovas pasiprašė Lietuvoje politinio prieglobsčio. Dėl galimo nusikalstamu būdu gautų pinigų legalizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Ar suteikti politinį prieglobstį J.Chardikovui esą bus svarstoma kitą savaitę. Jį gina vienas garsiausių Lietuvos advokatų Rimas Andrikis.