Tuo metu TS-LKD frakcijos seniūnas Jurgis Razma žada stengtis, kad emocijos būtų nukreiptos "dalykine vaga".

Anot G.Songailos, šiuo metu didžiojoje parlamento frakcijoje vyksta vidinės diskusijos dėl Vyriausybės politikos ir valdančiosios koalicijos politikos atnaujinimo.

"Kalbame taip pat apie platesnę diskusiją Seime. Bet kol kas tai yra tik juodraščiai, pradinės mintys, bet ne konkretūs pasiūlymai, dar vyksta darbas", - antradienį žurnalistams teigė parlamentaras.

G.Songaila tvirtino, kad ir jis, ir kiti frakcijos nariai rengia savo siūlymus Vyriausybei dėl ekonominės ir socialinės politikos. Tačiau kokius konkrečius darbus jis ragins Vyriausybę atlikti, dar neatskleidė.

"Manau, kiekvieno politiko pareiga kartu ieškoti geriausio sprendimo, tą mes ir darome", - tikino jis.

G.Songaila: Vyriausybė primeta abejotinus sprendimus

Paklaustas, ar konservatoriai patenkinti dialogu su premjeru Andriumi Kubiliumi, G.Songaila tvirtino, kad "tas dialogas iš tiesų sudėtingas, bet ir padėtis ne iš lengvųjų".

Seimo narys teigė, kad kartais Seimui, valdančiosios koalicijos frakcijoms Vyriausybė primeta sprendimus, "kurie yra, švelniai tariant, abejotini ar neparengti".

Tačiau susidariusią padėtį jis vadino normaliu kūrybiniu procesu, parlamentaro pareiga.

"Tik kartais tai interpretuojama kaip kažkoks maištavimas, gal kartais ir to yra. Bet reikia ir to protingo maištavimo, ieškant bendro sutarimo, visai Lietuvai reikalingų sprendimų", - tvirtino G.Songaila.

TS-LKD frakcijos seniūnas J.Razma taip pat tvirtino, kad frakcijoje diskusijos vyksta įvairiais klausimais, sutarta aptarti visas svarbiausias temas.

"Negirdėjau nė iš vieno frakcijos nario, kad keltų klausimą balsuoti ar rimtai svarstyti dėl nepasitenkinimo Vyriausybės darbu, - pabrėžė seniūnas. - Nieko ypatingesnio šiuo momentu nematau."

Kita vertus, jis pripažino, jog kartais frakcijos nariai emocingai reaguoja į Vyriausybės projektus.

"Galėtume rasti vidinių jėgų kartais susikaupusių emocijų taip atvirai neiškrauti, galbūt atskiriems ministrams susidaro negatyvus įspūdis. Su tais dalykais kažkaip tvarkysimės, kad kalbėtumėmės mandagiau, be įžeidinėjimų. Etikos dalykus galėtume spręsti per savo Etikos komisiją", - sakė J.Razma.

Antradienį "Lietuvos rytas" pranešė, kad apie trečdalis Seimo TS-LKD narių pasirašė raginimą Vyriausybei persvarstyti ir atnaujinti savo politiką.

Rašte esą premjeras ir ministrai netiesiogiai kaltinami pamiršę pagrindines partijos rinkimų programos nuostatas, jiems priekaištaujama, jog kol kas tik žodžiais kovojama už šalies energetinę nepriklausomybę.

Be to, Vyriausybė raginama uoliau ginti partijos vertybes, nepasiduoti koalicijos partnerių liberalų spaudimui.

Šiame kreipimesi tvirtinama, kad frakcija palaiko Vyriausybę.

Tuo metu premjeras A.Kubilius šeštadienį per TS-LKD tarybos posėdį partijos nariams pareiškė, jog norėtų matyti pagarbesnį frakcijos Seime narių bendravimą su Vyriausybe.

"Manęs netenkina vienas dalykas - tai tam tikra prasme elementaraus žmogiško tarpusavio santykiuose sugebėjimo remtis tarpusavio pagarbos principais. Kartais man susidaro vaizdas, kad savęs išaukštinimas viršija tam tikras proto ribas", - žurnalistams sakė A.Kubilius.

"Yra galvojama, kad visi viską galime išmanyti, kad jeigu ministras ateina su kokiu nors projektu, tai nėra verta rimtai ir atsakingai svarstyti tokį projektą, yra pasiduodama emocijoms, tai šitos tradicijos pamažu turi keistis", - dėstė TS-LKD vadovas.

TS-LKD Seime turi 45 atstovus,o Vyriausybėje - 7 ministrus.