Šių metų Joninių šventė bus tiek moderni, tiek tradicinė: šalia senųjų trumpiausios vasaros nakties šventės papročių (laužų, vainikų plukdymo, paparčio žiedo ieškojimo), bus pasiūlyti ir modernūs šou renginiai.

Bene didžiausia Joninių šventė vyks Vilniuje, prie Baltojo tilto. Čia tikimasi ir didžiausio žmonių antplūdžio.

Televizijos meno ir mokslo akademija prodiuserių ir režisierių grupė kartu su Vilniaus etninės veiklos centru ketina surengti Rasų šventę pagal senovės lietuvių papročius ir apeigas.

Upės pakrantė bus apšviesta deglais, liepsnos didžiulis laužas, vyks šventinis Joninių koncertas ir diskoteka.

Prie Baltojo tilto taip pat bus bandoma pasiekti didžiausio tosto rekordą. Šeštadienį, apie 21 valandą bus paskelbtas tostas ir vienu metu tūkstančiai žmonių pakels alaus bokalus į Jonų ir Janinų sveikatą.

Pirmą kartą nuo nepriklausomybės atkūrimo Joninės bus švenčiamos Naujojoje Vilnioje.

Šeštadienį vidurdienį "Neries" sporto klubui priklausančiame "Žalgirio" stadione prie Vilnelės vyks vaikų ir suaugusių futbolo varžybos, virvės traukimo, svarsčių kilnojimo, rankų laužimo, statinių ridenimo rungtys. Šventėje ketina pasirodyti Vilniaus raitoji policija.

Iki vakaro Naujojoje Vilnioje koncertuos muzikantai, šokėjai, dainininkai, Vilniaus policijos komisariato viešosios policijos ambasadų apsaugos rinktinė "Vytis".

Jonavoje kaip ir kasmet Joninių dieną suvažiuos daug kolektyvų iš Lietuvos. Šiemet Jonus ir Janinas Jonavoje prie Varnutės tvenkinio, dar vadinamo Joninių slėniu, sveikins Žilvinas Žvagulis bei Irena Starošaitė, Rolandas Janavičius, Ovidijus Vyšniauskas, grupė "Dreams".

Jonavoje taip pat vyks Lietuvos sportinės žūklės klubų lygos čempionatas, futbolo rungtynės, loterijos, šventiniai burtai, Joninių misterija.

Vidurnaktį dangų nuspalvins fejerverkai, o paryčiais šventės svečiai galės dalyvauti saulės pasveikinimo apeigose.