Tokį pasiūlymą merui pateikė Kultūros, bendruomenių ir savivaldos plėtojimo komitetas. Šio komiteto pirmininkas Raimundas Kaminskas po kolegijos posėdžio sakė:

"Brandinome daugiau nei metus šią idėją, nes daugelyje Europos miestų pagrindinis istorinis savivaldos statinys - Rotušė - paprastai atveria duris ir turistams. Pas mus gi Kaune, Rotušėje, įkurdintas Civilinės metrikacijos biuras. Ir jei kokiam miesto svečiui norima parodyti šį istorinį paminklą iš vidaus, reikia tartis su biuro vedėju. Tarsi tai būtų jo asmeniški, o ne viso miesto rūmai. Nemanau, kad ilgus metus toleruotina tokia padėtis yra normali.

Dar daugiau pasakysiu: ne biurokratams vieta sėdėti Rotušėje, kur dalį erdvių šiandien užima tarnautojų kabinetai. Ne kabinetai turėtų būti ir Kauno pilyje. Siūlome ir toliau Rotušėje tuokti jaunavedžius, bet, įkūrus Kauno miesto muziejaus struktūrinį padalinį, čia būtų mielai laukiami ir turistai", - tiki R. Kaminskas.

Kol kas miesto muziejus glaudžiasi išnuomotose iš Kauno arkivyskupijos patalpose senamiestyje. Muziejaus direktorė Irena Petraitienė Eltai aiškino, kad, galvojant apie perspektyvą ir plėtrą, reikia ieškoti kuo geresnių muziejui variantų, o tai reiškia, - savų erdvių. Nes nuomotuose plotuose plėtros galimybės ribotos.

"Esu tikra, kad, gerai viską apgalvojus, galima parengti specialią ekspoziciją Rotušei. Čia galėtų vykti ir Kauno istorikų draugijos ar kitų panašių organizacijų renginiai plačiajai visuomenei. Rotušė jau dabar turi daug įdomių dalykų, primenančių svarbias Kaunui datas, įvykius, miestą aplankiusius garbius svečius", - sakė muziejaus direktorė.

Anot Kauno civilinės metrikacijos biuro vedėjo Kęstučio Ignatavičiaus, turistams Rotušėje galima rodyti burmistro kabinetą, atverti po Rotuše kažkada buvusio kalėjimo rūsius, kurie dabar yra nuomojami. Pirmame rūmų aukšte galima pakabinti stendus, kuriuose būtų pateikta informacija apie miesto istoriją, miesto herbus, vėliavą. Vedėjo manymu, Rotušėje reikėtų kiosko, kuriame turistai galėtų įsigyti žemėlapių, suvenyrų, informacinių lankstinukų apie žymiausius miesto objektus.

Kultūros, bendruomenių ir savivaldos plėtojimo komiteto pirmininkas R. Kaminskas teigia, kad Rotušė ar Kauno pilis tikrai nesutalpins visos Kauno istorijos. Todėl, anot jo, "Savivaldybei derėtų ieškoti didesnių plotų".

"Mūsų komiteto nuomone, nereikia skubėti privatizuoti prie pat Kauno pilies esančios Žydų ligoninės. Kalbėjom su istorikais, menininkais - jie irgi galvoja, kad verčiau kurti projektą, kaip įrengti šioje turistų gausiai lankomoje vietoje ekspozicijų centrą, kur tilptų ir miesto muziejus, ir šiuolaikinio meno parodų salės. Beje, daroma prielaida, kad, kažkada statant tą ligoninę, 19 amžiaus pabaigoje, jos sienoms buvo naudojamos Kauno pilies plytos. Gerai pasirengus, su investiciniu projektu galima pretenduoti ir į struktūrinių fondų paramą apleistam ligoninės pastatui restauruoti. O jį dabar parduoti už kokius 3 milijonus litų tikrai neapsimoka", - įsitikinęs R. Kaminskas.