Motinystės atostogų kol kas neplanuoja

Kaip DELFI teigė Seimo narės padėjėja, A. Baukutė šiuo metu jau yra išėjusi nėštumo ir gimdymo atostogų, tačiau kol kas neplanuoja eiti dvejų metų motinystės atostogų, kurių metu turėtų teisę gauti motinystės išmoką.

„Ji neplanuoja imti motinystės atostogų, bet šiuo metu turi nėštumo ir gimdymo atostogas“, - sakė A. Baukutės padėjėja.

Tačiau ji negalėjo tiksliai pasakyti, kiek laiko truks politikės nėštumo ir gimdymo atostogos.

DELFI primena, kad parlamentarė spalį turėtų sulaukti ketvirtos atžalos. A. Baukutė jau turi tris vaikus. Du parlamentarės vaikai Gintarė Marija ir Vakaris yra moksleiviai, sūnui Rapolui rugsėjį sueis dveji.

Politikė bus trečioji parlamentarė nepriklausomos Lietuvos istorijoje, kuri kadencijos metu susilaukė atžalos. Pirmoji buvo Nepriklausomybės Akto signatarė, Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo deputatė Nijolė Oželytė, po to būdama Seimo nare atžalos sulaukė konservatorė Vilija Aleknaitė-Abramikienė.

Palieka frakciją

Parlamentarė taip pat nutarė palikti ir Tautos prisikėlimo partijos frakciją bei įsilieti į Mišrią Seimo narių grupę. Toks prašymas jau yra užregistruotas Seimo posėdžių sekretoriate.

Primenama, kad „prisikėlėliai“ ketina jungtis su Liberalų ir centro sąjungos frakcija. Abi parlamentarų grupės vienija po septynis narius. Frakcijos jungiasi norėdamos išvengti žlugimo galimybės, mat septyni parlamentarai – mažiausias leidžiamas Seimo narių skaičius frakcijoje.

Pasitraukus A. Baukutei, „prisikėlėlių“ frakcija beturės tik šešis narius, tačiau susijungus su liberalcentristais frakcija vienys trylika politikų.

Teigiama, kad frakcijoje A. Valinskas nevaldo situacijos, mat politikas nežinojo apie galimą A. Baukutės pasitraukimą į Mišrią Seimo narių grupę.