Už parlamentaro paaukotus pinigus teatro vadovas Antanas Markuckis nupirko įstaigai labai reikalingų ūkinių prekių: tualetinio popieriaus, rankšluostėlių, valymo priemonių.

A.Valinskas į miesto lėlininkus dėmesį atkreipė, kai A.Markuckis viešai paskelbė, jog turi į buvusį Seimo pirmininką labai panašią lėlę ir norėtų ją parduoti.

A.Markuckis tikėjosi už originalų kūrinį gauti apie 2000 litų ir žadėjo už visą sumą nupirkti tualetinio popieriaus bei higienos prekių, nes būtent jų teatro darbuotojams labiausiai trūksta.

Apie piniginę politiko paramą teatrui pranešė jo padėjėja. Paskambinusi A.Markuckiui ji paaiškino, kad netrukus bus pervesta pinigų į teatro sąskaitą. Padėjėja taip pat sakė, kad politikas neketina lėlės pirkti, nes jos jam nereikia, A.Valinskas esą tik nori paremti panevėžiečius lėlininkus.

Atsidėkodamas už dėmesį A.Markuckis ketina artimiausiu metu, kai tik važiuos į Vilnių, lėlę - Valinską padovanoti dosniam Seimo nariui.

Mintis užsidirbti iš politiko atvaizdo A.Markuckiui buvo šovusi tada, kai internete atsirado skelbimas, siūlantis pirkti premjero Andriaus Kubiliaus lėlę.

Lėlių vežimo teatre A.Valinsko lėlė atsirado anksčiau, nei žinomas pramogų verslo atstovas tapo politiku. A.Markuckio užsakymu lėlę sukūrė dailininkė Vida Auksutytė, drabužius pasiuvo siuvėja Janina Pavolienė.

Lėlė nepriklauso teatrui, ji yra režisieriaus. A.Valinsko antrininkas kabo teatro vadovo kabinete.

Iki šiol A.Markuckis seimūno lėlę naudodavo edukacinėse programose. Kai vaikams pasakodavo, kaip veikia marionetės, kalbą iliustruodavo su šia lėle.