"Taip, jis išsakė savo palaikymą ministrui G.Kazlauskui", - žurnalistams po susitikimo su valdančiosios koalicijos partneriais trečiadienį sakė TPP atstovas.

Jis tvirtino nesuprantantis, dėl kokių priežasčių virš TPP į ministrus deleguoto G.Kazlausko "yra susitvenkę debesys". Aplinkos ministras, pasak D.Budrio, turėjo iki rugsėjo 15 dienos pateikti Vyriausybei atliekų tvarkymo regioninių projektų dokumentus ir tai ketina padaryti laiku.

"Šiuo metu galbūt susitvenkę debesys. Nežinau, dėl kurių priežasčių, nes gerbiamam ministrui, mano žiniomis, prieš pusę metų, kai lankėsi kartu su prezidente (Kazokiškėse - BNS), rugsėjo 15-ąją buvo paprašyta pateikti tam tikrus dokumentus. Nežinau, kodėl ji šito jo anksčiau paprašė, nes kartu jie lankėsi", - kalbėjo D.Budrys.

Pats premjeras Andrius Kubilius sako "seniai padėjęs tašką" šioje istorijoje, tačiau leido suprasti, kad laukia opozicijos interpeliacijos aplinkos ministrui.

"Tašką esu seniai padėjęs - net nepradėjau diskusijos tuo klausimu. Bet kadangi ateina savivaldos rinkimai, tai aš, būdamas 20 metų politikoje, galiu garantuoti, kad kažkokias interpeliacijas opozicija organizuos. Kam jas organizuos, tikrai nesiimu spėti, bet tai natūralus dalykas", - po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A.Kubilius.

Praėjusią savaitę D.Grybauskaitė susitikusi su G.Kazlausku pareiškė, kad jo vadovaujamoje Aplinkos ministerijoje mato "absoliutų neveiklumą". Po susitikimo valdančiosioms partijoms buvo pasiūlyta svarstyti šio Vyriausybės nario galimybę dirbti toliau.

Premjeras A.Kubilius pareiškė, jog už prezidentės įvardytas problemas aplinkosaugos srityje nėra atsakingas tik ministras G.Kazlauskas, o D.Grybauskaitė į tai atsakė atsakomybės reikalausianti ir iš Vyriausybės.