Ūkio ministras Dainius Kreivys pasirašė įsakymą dėl A.Burkovskio atleidimo iš pareigų savo noru.

Pasak pranešimo, A.Burkovskis neatmeta, kad grįš į privatų verslą, kuriame dirbo anksčiau.
Tačiau BNS jis sakė dar neapsisprendęs, kur dirbs.

"Dar nenusprendžiau, kurį variantą pasirinksiu. Kol kas išvažiuoju pasimokyti į Amsterdamą, baigti finansų mokslus, o po to spręsiu", - BNS sakė kiek daugiau nei metus viceministru dirbęs A.Burkovskis.

2005-2008 metais jis mokėsi įmonių finansų kursuose Amsterdamo finansų institute.

D.Lapinskas, nuo 2009 metų liepos mėnesio ministerijoje eina ministro patarėjo verslo finansavimo klausimais pareigas.

"Ketinu tęsti pradėtus darbus, ir svarbiausi prioritetai išlieka tie patys - eksporto skatinimas ir investicijų pritraukimas. Ypatingo dėmesio reikalaus investicijų skatinimas per viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės programą bei palankios verslo ir finansinės aplinkos naujų aukštos pridėtinės vertės prekes ir paslaugas eksportuojančių įmonių kūrimuisi skatinimas", - sakė D. Lapinskas.

35-erių metų tarptautinės ekonomikos ir finansų magistro laipsnį Brandeis universitete (JAV) įgijęs D. Lapinskas nuo 1997-ųjų dirbo finansų sektoriuje Lietuvoje ir užsienyje, iš jų septynerius metus (2000-2007) - įvairiose Europos rekonstrukcijos ir plėtros banke Jungtinėje Karalystėje, Rusijoje, Gruzijoje.

Pasak žiniasklaidos, A.Burkovskis nesutarė su ūkio ministru D.Kreiviu, be to, jis esą gavo gerą pasiūlymą dirbti privačiame versle.