"Aiškinomės, ar yra kokių nors galimybių koaliciją papildyti, pastiprinti. Tam tikros kuklios galimybės veikti ta kryptimi išlieka. Artimiausia ateitis parodys, kaip čia prasidėjus Seimo sesijai, ar bus vieno kito Seimo nario tam tikra migracija", - po koalicijos partnerių susitikimo trečiadienį žurnalistams sakė J.Razma.

Jis teigė negalintis skelbti, kurie Seimo nariai "migruos", tačiau esą jų turėtų būti 2-3.

"Detalių negaliu skelbti, kai tai liečia ne koalicijos dalyvių migracijas. (...) Kokių nors didelių skaičių niekas negali prognozuoti, kalbama apie keletą Seimo narių - 2-3 gal", - sakė konservatorius.

Parlamentaras svarstė, jog šie "migruosiantys" parlamentarai gali prisidėti ir ne prie koalicijos, o prie Mišrios Seimo narių grupės.

"Mes taip įsivaizduojame, tai būtų link koalicijos, kad ir ne visiškai, sakykime, į ją ateinant, bet galimi tokie veiksmai pereinant atskirų Seimo narių į Mišrią grupę", - teigė J.Razma.

Valdančiąją koaliciją sudaro Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, Tautos prisikėlimo partija bei Liberalų ir centro sąjunga. Formaliai ji turi 70 balsų. Tris atstovus Seime turintys valstiečiai liaudininkai su Permainų koalicija yra pasirašę bendradarbiavimo sutartį ir pažadėję neparemti interpeliacijų Seime.

Šiuo metu galioja Darbo bei "Tvarkos ir teisingumo" frakcijų bei valstiečių liaudininkų pasirašyta koalicinė opozicijos sutartis, už borto paliekanti didžiausią opozicinę Socialdemokratų partijos frakciją bei iš valdančiųjų pasitraukusią Krikščionių partijos frakciją.

Šią savaitę visos opozicinės frakcijos planavo pasirašyti naują susitarimą dėl bendradarbiavimo, bet "Tvarkos ir teisingumo" frakcija pirmadienį pranešė neketinanti to daryti.