Antradienio vakarą įvyko pirmasis visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ susirinkimas, o po naujosios organizacijos vėliava galima sutikti ne mažai žinomų Lietuvos veidų. Beje, toks ir naujosios organizacijos principas – nariais gali tapti žinomi savo srities specialistai, kurie garsūs dėl savo atliktų darbų.

„Nauja organizacija įkurta mano iniciatyva – pasitarėme su jaunimu ir nusprendėme, kad Kaunui reikia susigrąžinti prarastas pozicijas. Aš esu „senas“, jau šeštos kartos kaunietis. Tenka daug keliauti ir matau, kaip ne tik kitų šalių, bet ir Lietuvos miestai žengia į priekį, o Kaunas smarkiai atsilieka. Manęs netenkina mieste vykstantys procesai – Kaunas tuštėja, skursta“, - motyvus įkurta naują organizaciją vardijo 53 metų verslininkas.

V. Matijošaitis kelis kartus pabrėžė, kad „Vieningas Kaunas“ – ne politinė organizacija, tačiau verslininkas neslepia planų dalyvauti kitąmet vyksiančiuose savivaldybių rinkimuose.

„Mūsų gretose yra ne viena asmenybė, verta vadovauti Kaunui“, - paklaustas ar sieks mero posto teigė verslininkas.

Pasak V. Matijošaičio, „Vieningo Kauno“ nariais galės tapti ir politinėms partijoms priklausantys politikai.

„Jei žmogus nori dirbti, siekti bendrų tikslų – jokio skirtumo, kokiai partijai jis priklauso“, - sakė V. Matijošaitis pridūręs, kad „Vieningo Kauno“ tikslas ne narių kiekybė, o jų profesionalumas ir kompetencija.

Organizacijos, kurios logotipe pavaizduotas ąžuolas, įkūrėjai viliasi, kad jų gretos išaugs iki 200-250 narių.

„Planuojame, kad kitos kadencijos taryboje turėsime mažiausiai 21 narį“, - juokdamasis sakė V. Matijošaitis. Kauno tarybą sudaro 41 narys.

Į organizacijos „Vieningasis Kaunas“ gretas jau įsiliejo tokie visuomenėje žinomi žmonės kaip architektas bei grupės „Antis“ lyderis Algirdas Kaušpėdas, verslininkas Tautvydas Barštys, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Liutauras Varanavičius.

„Ne kartą buvau kviečiamas į įvairias partijas ir organizacijas. Kaune dirbau 30 metų ir esu šio miesto entuziastas. Kaune matau didžiulį potencialą, o šis miestas nepelnytai tapo jau trečiuoju Lietuvos miestu. Tai yra auka ir mano moralinė pareiga“, - teigė A. Kaušpėdas.