Anot A. Mazuronio, taip koordinuojama Prezidento nuvertimo kampanija.

"Nežinau, ką jie ten abu strategavo, bet, jiems išėjus iš A. Paulausko kabineto, A. Valionis padarė tuos garsius pareiškimus", pareiškė V. Mazuronis, primindamas užsienio reikalų ministro perteiktą neoficialią Vakarų valstybių politikų nuomonę apie padėtį Lietuvoje.

Spaudos konferencijoje taip pat dalyvavęs Liberalų demokratų frakcijos Seime narys Jonas Lionginas savo ruožtu A. Valionio minėtus neoficialius pokalbius tarp Lietuvos ir užsienio diplomatų apie prezidentinio skandalo reikšmę įvertino kaip girtuoklių kalbas. "Ar tai buvo kalbama kavinėje po 7 ar 8 bokalų alaus?", - šaipėsi parlamentaras.

J. Liongino teigimu, į Vakarų šalis vykstantis užsienio reikalų ministras turėtų paneiginėti Vakarų žiniasklaidoje pasirodančią neigiamą informaciją apie Lietuvą.

Trečiadienį Liberalų demokratų partijos išplatintame pareiškime toliau plėtojama A. Paulausko ir M. Laurinkaus veiklos pragaištingumo tema.

"Seimo Pirmininkui, kaip žlungančios partijos vadovui, manipuliacijos, gandai bei dvigubų standartų naudojimas, ko gero, yra vienintelės, laikinos ir tam tikrą efektą duodančios priemonės. Kartu su juo šmeižto malūną sukantis M. Laurinkus pažeidžia svarbiausią principą, kuriuo turi vadovautis šalies nacionaliniu saugumu besirūpinanti institucija - jis aktyviai įsitraukia į politinę kovą.

Akivaizdu, kad tikrąjį valstybę silpninantį voratinklį mezga ne kažkokios firmelės, o įtakingi politikai, padedami ištikimo saugumo vadovo", - rašoma liberaldemokratų pareiškime.

"Smulkia firmele" pareiškimo autoriai vadina į prezidentinį skandalą įsivėlusią Rusijos bendrovę "Almax". Pasak jų, "Lietuvoje mezgamas ne "Almax", o visai kitoks voratinklis".