Apie įvykį buvo informuotos Afganistano nacionalinės saugumo pajėgos. Šiuo metu aiškinamasi, kokios rūšies buvo sprogstamasis užtaisas.

„Lietuvos kariai Čagčarano miesto prieigose patruliavo siekdami užtikrinti PAG stovyklos saugumą,ir tai darome nuolatos. Mes manome, kad galimai detonavo savadarbis sprogstamasis užtaisas, tačiau tikslesnį atsakymą galėsime pateikti po tyrimo“, – sakė PAG-11 vadas pulkininkas Gintaras Smaliukas.

Patruliavę kariai yra sugrįžę į PAG stovyklą. Juos apžiūrėjo karo medikai, su jais bendrauja karo kapelionas. Kariai sužeidimų nepatyrė.

„Pasiteisino sprendimas Provincijos atkūrimo grupėje naudoti šarvuotas transportos priemones. Šios nakties įvykiai parodė, kad dėl to, kad visureigiai buvo šarvuoti Lietuvos kariai sprogimo metu nenukentėjo“, – po įvykio kalbėjo Jungtinio štabo viršininkas brigados generolas Algis Vaičeliūnas.

Šiuo metu Afganistane, Goro PAG tarnauja vienuoliktoji Lietuvos karių pamaina (PAG-11), kurios daugumą sudaro Tauragės r. dislokuoto Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio motorizuotojo pėstininkų bataliono kariai. Kęstučio batalionas PAG misijoje dalyvauja jau antrą kartą. Dauguma pamainos karių yra tarnavę misijose Balkanuose, Irake, Afganistane.