Nuo praėjusių metų pradžios sostinės merui V.Navickui viešųjų ryšių klausimais patarinėjęs Vilniaus miesto tarybos narys konservatorius G.Švilpa jau kuris laikas neina šių pareigų. LŽ žiniomis, juoda katė tarp mero ir jo patarėjo perbėgo sostinės tarybai sprendžiant, ar dar 20 metų pratęsti Prancūzijos bendrovės "Dalkia" antrinei įmonei "Vilniaus energija" Vilniaus šilumos tinklų nuomą.

Sostinės meras buvo vienas iš sutarties su įmone "Vilniaus energija" pratęsimo entuziastų. Ši bendrovė siejama su vienu didžiausių Lietuvos verslo koncernų ICOR (buvusiu "Rubicon group" - aut.). LŽ žiniomis, prieš balsavimą G.Švilpa V.Navicko buvo įspėtas, kad jeigu nepalaikys sutarties pratęsimo, turės apleisti mero patarėjo kėdę. Taip ir atsitiko. G.Švilpa balsavo prieš leidimą sostinės merui pasirašyti sutarties pratęsimo dokumentus, tad jam teko pasitraukti. Patarėjas parašė prašymą atleisti jį iš pareigų.

LŽ vakar kalbintas G.Švilpa apie pasitraukimo priežastis kalbėti nenorėjo. "Vidinių partijos reikalų komentuoti nenoriu. Apie tokius dalykus žiniasklaidai gali kalbėti nebent mūsų partijos vadovybė. Nepykite, bet toks mano sprendimas", - dėstė tarybos narys.

Su Vilniaus meru V.Navicku, išvykusiu į užsienį, LŽ vakar telefonu susisiekti nepavyko.