„Aš, žinot, nelabai aiškinausi, buvo skirtos lėšos, kaip ir kai kuriems kitiems projektams. Tačiau kaip jau ne vieną kartą sakėme, mes nuosekliai einame to link, kad Vyriausybės rezervas būtų naudojamas tik stichinių nelaimių pasekmėms likviduoti ir tikiu, kad kitais metais tikrai nei tokiems konkursams, nei kokiems nors kitiems projektams, nesusijusiems su stichinėmis nelaimėmis, mes pinigų nebeskirsime“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė premjeras.

Jo teigimu, ir šiemet dauguma rezervo fondo lėšų naudojama įvairių stichinių nelaimių pasekmių likvidavimui.

Finansų ministerija šių metų kovą parengė nutarimo projektą, pagal kurį šio fondo lėšos būtų naudojamos tik ekstremalioms situacijoms likviduoti, teismų priteistoms žaloms kompensuoti, gaisro nuostoliams dengti, žymių žmonių laidojimui, taip pat humanitarinei pagalbai teikti.

DELFI primena, kad grožio konkursą Vilniuje surengusiai viešajai įstaigai „Pramogų akademija“ gresia nemalonumai – į Vilniaus apygardos teismą kreipėsi visame pasaulyje grožio konkursus rengianti JAV milijardieriaus Donaldo Trumpo kompanija „Miss Universe L.P., LLLP“, teigianti, kad Lietuvoje vykusio gražuolių konkurso organizatoriai neteisėtai naudojosi prekės ženklu.

Pasak „Miss Universe L.P., LLLP“ atstovaujančio advokato Eriko Saukalo, Lietuvoje konkursą rengusi bendrovė neturėjo teisės į žymenį „Mrs Universe“, nes jį užregistravusi Niujorko bendrovė šį vardą yra išsipirkusi visame pasaulyje.

E. Saukalas pabrėžė, kad JAV kompanija apie neteisėtą žymens vardą ketina informuoti ir grožio konkursą parėmusią Lietuvos vyriausybę.

„Jie buvo vieni iš rėmėjų, mes darome prielaidą, kad konkurso organizatorių teiginiai apie kovą su prekyba žmonėmis tegalėjo būti tik akių dūmimas“, – sakė teisininkas.