Pasak pranešimo spaudai, R.Pakso nuomone, "toks delsimas rodo nenorą supažindinti Respublikos vadovą su tyrimo medžiaga bei jam pateikiamais kaltinimais, riboja šalies vadovo teisę į gynybą ir vilkina Seimo specialiosios tyrimo komisijos darbą".

R.Paksas šią savaitę jau reiškė nusistebėjimą, kad jo advokatai neturi teisės susipažinti su slapta informacija. VSD leidimo susipažinti su įslaptinta informacija paprašė šeši prezidento interesams atstovaujantys šeši advokatai.

Vienas jų, Gediminas Baublys, ketvirtadienį sakė, kad jei tokie leidimai nebus gauti iki penktadienio ryto, tai "gali sukelti rimtų problemų", nes penktadienį komisija apklaus VSD vadovą M.Laurinkų.

"Aš tai vertinčiau net kaip jo (M.Laurinkaus) vengimą būti apklaustu kai kuriais klausimais", - žurnalistams sakė G.Baublys.

Prezidentui atstovaujantys žinomi baudžiamosios teisės specialistai Rimas Andrikis, Kęstutis Stungys ir Vytautas Sviderskis teismuose yra gynę pagarsėjusius nusikalstamo pasaulio atstovus.

Apkaltos komisija iki vasario 13 dienos turi Seimui pateikti išvadą, ar kaltinimai prezidentui yra pagrįsti ir rimti. Savo išvadą dėl kaltinimų šiurkščiai pažeidus Konstituciją turėtų pateikti ir Konstitucinis Teismas.

Prognozuojama, jog balsavimas dėl prezidento nušalinimo gali būti surengtas balandžio mėnesį. Prezidentui nušalinti reikia ne mažiau kaip 85 balsų.

Iš viso Seime yra 137 parlamentarai, dar keturios vietos yra laisvos.