BNS diplomatinių šaltinių teigimu, sostinės Raitosios policijos kuopos vadas neigė jame mestus įtarimus gabenus narkotikų.

"Atidžiai stebėsime procesą, sieksime, kad būtų užtikrinamos sulaikytojo teisės, esame pasirengę suteikti visą galimą konsulinę pagalbą", - BNS sakė URM atstovas spaudai Rolandas Kačinskas, tačiau susitikimo turinio plačiau nekomentavo.

Anot R.Kačinsko, atsižvelgiant į sulaikytojo tarnybos pobūdį, Lietuvos diplomatai prašo įkalinimo įstaigoje sudaryti atitinkamas sąlygas.

Lietuvos generalinis konsulas Gardine R.Latakas Lietuvos televizijos laidai "Panorama" tvirtino, kad L.Bankauskas jaučiasi nekaltas.

"Žmogus jaučiasi nekaltas. Jo nuomone, tie narkotikai buvo pakišti, ar kas ten sunku pasakyti - toks ryšulėlis buvo, anot jo. Žmogus stipriai laikosi, mano, kad čia yra pakišimas", - apie pokalbį su sulaikytu pareigūnu sakė Lietuvos diplomatas.

Per diplomatus L.Bankauskas perdavė laišką artimiesiems.

Rusijos naujienų agentūra "Interfax" trečiadienį pranešė, kad pas pirmadienio popietę sulaikytą lietuvių pareigūną Baltarusijos pasieniečiai rado 45,5 gramo narkotinės medžiagos - amfetamino.

Vyras, pasak Ašmenos muitinės Kovos su kontrabanda skyriaus vadovo Vladimiro Danilevičiaus, narkotikus ketino įvežti į Baltarusiją.

Pirminiais duomenimis, Lietuvos pareigūnui pateikti įtarimai, pagal 228 Baltarusijos Baudžiamojo kodekso straipsnį, kuriame numatyta atsakomybė už narkotikų kontrabandą. Už tai vyrui, jei jis veikė vienas, gresia laisvės atėmimo bausmė nuo trejų iki septynerių metų.