Darbo biržos, prieš siųsdamos bedarbius į viešuosius darbus, teigė turinčios sulaukti ministro įsakymo dėl papildomo finansavimo skyrimo. Dokumentas "Valstybės žiniose" turėtų būti atspausdintas šeštadienį. Kauno ir Trakų darbo biržos bedarbius išsiuntė dirbti pagal kitus projektus be papildomų lėšų.

Varėnos darbo biržos direktorės pavaduotojas Vytautas Kvaraciejus BNS teigė, jog visus formalumus ketinama sutvarkyti kuo skubiau, kad pirmadienį jau būtų imtasi viešųjų darbų.

"Šeštadienį pasirodo (ministro įsakymas - BNS), operatyviai paraiškas jau renkame. Formalumus atliksime pirmadienį ir pirmadienį pradedame darbus", - BNS sakė V.Kvaraciejus.

Anot jo, Varėnos rajone į viešuosius darbus audros padariniams tvarkyti planuojama siųsti 70 žmonių, tam ketinama skirti apie 162 tūkst. litų.

Tuo metu Alytaus darbo birža pirmadienį rengs posėdį, kuriame svarstys darbdavių siūlymus, ir tuomet paaiškės, kiek lėšų reikia šiems viešiesiems darbams, BNS sakė Alytaus darbo biržos atstovė Vaida Kamandulienė. Jos žodžiais, lėšų pritrūkti neturėtų.

"Koks bus (lėšų - BNS) poreikis, tikimės tiek ir gauti. Teikdami siūlymus, darbdaviai paskaičiuoja lėšų poreikį, ir pagal tą lėšų poreikį mes derinsime su aukštesnėmis organizacijomis dėl jų skyrimo. Manau, kad turėsime tų lėšų - negaliu pasakyti, kad pas mus yra lėšų trūkumas dėl viešųjų darbų įgyvendinimo", - sakė ji.

Anot V.Kamandulienės, numatoma siųsti 20 žmonių, jie viešuosius darbus turėtų pradėti antradienį.

Stichijos taip pat nuniokotame Trakų rajone nuo šios savaitės jau pluša 4 bedarbiai, dar du prie jų prisidės pirmadienį. Trakų darbo biržos atstovė Genovaitė Nasutavičiūtė BNS sakė, kad viešųjų darbų poreikis buvo trijose rajono seniūnijose.

Anot jos, papildomų lėšų 6 žmonėms išsiųsti į viešuosius darbus neprireikė.

"Lėšos skirtos iš projekto, kurį įgyvendiname nuo liepos mėnesio, ne konkrečiai padariniams likviduoti. (...) Kol kas telpame į tai, tik papildomai siunčiame žmonės tiems padariniams likviduoti", - sakė G. Nasutavičiūtė.

Viešieji darbai šią savaitę įsibėgėjo ir Kauno mieste. Tuo metu Kauno rajone bedarbiai viešuosius darbus turėtų pradėti kitą ketvirtadienį, BNS sakė Kauno darbo biržos direktoriaus pavaduotojos pareigas laikinai einanti Vita Pranaitienė.

Anot jos, mieste bendrovėje "Kauno švara" viešuosius darbus atlieka 80 žmonių, kitoje bendrovėje "Irgita" - 50. "Jie dirbo ir prieš tai, bet po audros padarinių šią savaitę paprašė papildomų žmonių", - sakė V. Pranaitienė.

Tuo metu Kauno rajone nuo ketvirtadienio plušės, planuojama, 50 bedarbių.

Rugpjūčio 8-osios naktį audra Lietuvoje laužė medžių šakas, plėšė namų stogus, vertė medžius, kurie krito ant elektros oro linijų, gadino izoliatorius, laikančiąsias metalo konstrukcijas, traukė elektros laidus, dėl žaibo sukeltų elektros išlydžių buvo sugadinti elektros įrenginiai.

Nuo škvalo smarkiai nukentėjo labiausiai nukentėjo Kaunas, Varėnos, Alytaus, Trakų rajonai. Per vėtrą žuvo keturi žmonės, du buvo sužeisti.