Komandos nariai yra Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai. Į Rusiją išvyksta Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Marijampolės, Utenos apskričių priešgaisrinių gelbėjimo valdybų ugniagesiai gelbėtojai, skyrininkai, pamainų vadai bei Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnai.

Komandai vadovaus Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pavaduotojas vidaus tarnybos pulkininkas leitenantas Kęstutis Bautronis.

Gelbėtojų komanda vyksta su technine įranga, transporto priemonėmis, gabena humanitarinę siuntą bei gaisrinę siurblinę stotį (priekabą) su komplektacija, kuri bus palikta Rusijoje.

Į Rusiją keliauja 4 gaisrinės cisternos, mikroautobusas, štabo automobilis, krovininis automobilis su humanitarinės pagalbos siunta, gaisrinių žarnų automobilis, 5000 respiratorių, 20 kvėpavimo organų apsaugos priemonių AUER.

Padėti nuo gaisrų kenčiančiai Rusijai Vyriausybė iš valstybės rezervo skyrė 200 tūkst. litų.

Rusijoje dėl kaitros ir sausros dega per 100 tūkst. hektarų teritorija. Degančių miškų ir durpynų smogas jau antra savaitė smarkiai kankina Maskvos ir jos apylinkių gyventojus.