Tyrimą dėl galimo dokumentų klastojimo, kuriuo įtaria posėdžiui pirmininkavusį Kauno miesto merą Andrių Kupčinską, inicijavo Generalinė prokuratūra, pavedusi jį atlikti alytiškiams. Panašių atvejų Kauno miesto tarybos istorijoje iki šiol nėra buvę.

"Aš balsavau už sprendimo priėmimą. Žinau, kad Žukauskas dar prieš posėdį irgi pasisakė balsuosiąs už tai. Tačiau svarbiausia šiuo atveju ne policijos apklausa, nors, manau, pareigūnai turi kur kas rimtesnių darbų negu aiškintis, kas kaip ir kada dėl ko balsavo. Yra protokolai, yra paties Žukausko patvirtinimas, kad jis balsavo "už". Man kelia nuostabą tai, kad aš, kaip išrinktas miesto tarybos narys turiu aiškinti policijai tokius dalykus. Matau tik viena: daromi politiniai žaidimai, ir baisu, kad Lietuvos teisėtvarka į juos įtraukiama", - Eltai sakė miesto tarybos narys dr. Raimondas Kaminskas.

Anot konservatorės Rimutės Prievelienės, Alytaus pareigūnai, apklausiantys Kauno miesto politikus, disponuoja ankstesniu posėdžių salės vietų paskirstymo planu, todėl turi dar ir tai pasitikslinti, kur kas per posėdį sėdėjo. "Aš tikrai neatkreipiau dėmesio į tai, kaip balsavo mano kolegos, sėdėjau priekyje Žukausko, jo žodžių neišgirdau", - sakė R. Prievelienė.

ELTA primena, kad skundą dėl savivaldybei priklausančios Kauno Raudonojo Kryžiaus ir 2-osios klinikinių ligoninių sujungimą nulėmusio sprendimo neteisėtumo pirmiausia teismui parašė 2-osios klinikinės ligoninės vadovai. Remdamasis skundu, Kauno miesto apylinkės teismas sustabdė sprendimo vykdymą, priimdamas laikinąsias apsaugos priemones. Tačiau aukštesnės instancijos teismas apylinkės teismo sprendimą panaikino. Tačiau dar liko nenagrinėtas kitas analogiškas skundas, kurį parašė keli Kauno miesto tarybos nariai. Dalis jų kreipėsi ir į prokuratūrą.

"Kauno taryba turėjo arba pritarti, arba argumentuotai atmesti ministerijos ir Vyriausybės patvirtintą planą dėl dviejų mūsų ligoninių sujungimo. O kolegos, kurie skundžia į visas instancijas miesto tarybos sprendimą, žino, kokių tikslų siekia. Ne kam kitam, bet pačioms ligoninėms pirmiausia reikia žinoti, kokia ateitis jų laukia finansavimo, investicijų prasme", - Eltai aiškino Kauno miesto tarybos Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkė Edita Gudišauskienė.

Po policininkų apklausos vienas iš Kauno politikų - Marius Panceris teigė, kad per tą lemtingą posėdį pats žymėjosi, kaip kiekvienas iš miesto tarybos narių balsavo dėl ligoninių sujungimo. Be to, prieš tarybos posėdį ankstyvą rytą vyko konservatorių frakcijos pasitarimas, ir protokole buvo užfiksuota, kad G. Žukauskas žada pritarti sprendimo projektui.

"Tas Arvydo Garbaravičiaus ir Kęstučio Kriščiūno kreipimasis į Generalinę prokuratūrą visų pirma yra nešvarus žaidimas. Antra, tai ir bandymas pasiekti savo tikslų, imantis visokių, švelniai sakant, keistų priemonių. Taip, yra posėdžio garsinis įrašas, tai tegul policija jį išanalizuoja ir specialistai ištiria, kas balsavimo momentu užgožė Žukausko balsą savo rėkimu "prieš", - teigė M. Panceris.