Nepaisydamas to, į salę Paksas vis tiek įėjo pro užpakalines duris - to esą reikalavo jo apsauga. Beje, susitikimo su Prezidentu išvakarėse Pagėgiuose buvo įkurtas judėjimo "Už Prezidentą ir teisingą Lietuvą" skyrius.

Susirinkusieji piktinosi Sausio 13-ajai skirtu iškilmingu Seimo posėdžiu, kuriame opozicijos atstovai prakalbus Prezidentui išėjo iš salės. "Nesuprantu, nuo kada demokratija tampa anarchija. Niekada nesilanksčiau jokiai valdžiai ir nešlovinau jokios partijos. Bet jeigu elitu save laikančių seimūnų galvose gimsta mintis tokią dieną spardyti dar neaišku ar puolusįjį, apie kokią krikščionišką moralę galima kalbėti?" - klausė garbaus amžiaus pagėgiškė, chemijos mokytoja Stasė Striaukienė.

Pagėgiškiai aktyviausiai balsavo už Pakso kandidatūrą prezidento rinkimuose. Jau tapęs Prezidentu, Paksas praėjusį rūgpjūtį dalyvavo 145-ųjų Martyno Jankaus gimimo metinių minėjimo proga organizuotoje Lietuvos periodinių spaudinių leidėjų, spaustuvininkų ir kultūros darbuotojų sueigoje ant Rambyno kalno. Tada renginį sugadino iškilmių metu netikėtai vos ne po Prezidento kojomis pastebėtas karo laikų sprogmuo.

Vakarykštis Prezidento susitikimas su pagėgiškiais vyko šventiškai. Į jį atvyko Prezidento atstovė spaudai Jūratė Overlingienė, patarėjas Sigutis Jačėnas, Seimo narys liberaldemokratas Dailis Barakauskas. Tarp gausių klausimų kaip leitmotyvas skambėjo vienas klausimas - ar prezidento institucija yra bejėgė "pažaboti Prezidento oponentų chamizmą"?