Pirmadienį po pietų medžių nuolaužos buvo išvalytas Miesto sode prie Valstybinio muzikinio sodelio. Drauge su talkininkais komunalininkai pradėjo darbuotis Ąžuolyne ir Panemunės šile. Gatvių pralaidumu pasirūpinta dar sekmadienį. Pirmiausia nuo važiuojamosios dalies patraukti nuvirtę medžiai. Paupius, parkus, skverus ir kitas viešąsias erdves kauniečiai tvarkys kiek vėliau.

Pirmadienį vykusiame Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje, kuriam vadovavo miesto meras A. Kupčinskas, pateikta informacija apie audros padarinių likvidavimo eigą, nutarta kviesti gyventojus į talką bei sudaryti talkos priemonių planą, primena ELTA.

"Kaune praūžęs uraganas pridarė nemažai žalos visam miestui. Dėkoju ugniagesiams gelbėtojams ir kitoms tarnyboms, kurios padeda miestui likviduoti uragano pasekmes. Gyventojus, seniūnijas, daugiabučių namų bendrijas raginu organizuoti talkas ir padėti sutvarkyti miestą", - sakė meras A. Kupčinskas.

Kariuomenės atstovai informavo Savivaldybę, kad Juozo Vitkaus inžinerijos batalionas pasiruošęs talkai skirti 60 karių bei specialią techniką nuvirtusiems medžiams šalinti.

VST Kauno miesto skyriaus viršininkas Saulius Alekna teigė, kad mieste apie 2450 vartotojų vis dar neturi elektros.

"Pirmiausia siekiame pašalinti nutrūkusius laidus, kad nekiltų pavojus gyventojams. Raginame gyventojus apie nutrauktas elektros perdavimo linijas pranešti mums telefonu ir patiems jų nejudinti", - gyventojus perspėjo VST atstovas.

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko Vido Kerševičiaus teigimu, pirmiausia vykstama ten, kur iškyla pavojus gyventojams ir pastatams.

"Nuo sekmadienio 67 kartus važiavome šalinti išvartų ir nuolaužų, supjaustėme apie 300 medžių. Intensyviai vyksta vandens išpumpavimo iš rūsių darbai",- sakė V. Kerševičius.

Įmonės "Kauno švara" generalinis direktorius Dalius Tumynas pabrėžė, kad visi darbai vyksta pagal planą, jau išvežti dideli kiekiai sąnašų. Įmonės "Irgita" atstovai, sekmadienį tvarkę Radvilėnų plentą ir Vydūno alėją, prašė miesto gyventojų tvarkingai palikti šakas, sukrautas į krūvas. Šiuo metu mieste dirba 13 šios įmonės darbuotojų komandų.

Ekstremalių situacijų komisijos narys - komisaras-inspektorius Valdas Liutkus iš Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus informavo, kad nuvirtę medžiai visame mieste apgadino ne vieną dešimtį automobilių. Daugiausiai - 30 - Dainavos seniūnijoje. Ekskavatorininkų gatvėje virsdamas statybų kranas sugadino net tris naujus automobilius, stovėjusius gretimos firmos teritorijoje.

Policiją pasiekusių pranešimų apie neva mieste vagiamus nutrauktus elektros laidus Vakarų skirstomųjų tinklų atstovai kol kas nepatvirtino, nes patys tebeskaičiuoja bendrovės patirtus nuostolius. Policija taip pat nėra gavusi žinių apie vagiamas kanalizacijos groteles ar šulinių dangčius. Nors Kauno miesto tarybos Miesto ūkio ir energetikos komiteto pirmininkas Gediminas Žukauskas tikino, kad tokių atvejų būta: po audros kai kuriose Panemunės gatvėse kanalizacijos įranga buvo ilgapirščių "apskabyta".

UAB "Kauno gatvių apšvietimas" vadovas Valys Venclovas teigė, kad audra pažeidė 48 apšvietimo stulpus, kuriuos reikės pakeisti naujais. Mieste dirba 8 įmonės brigados, nustatinėjančios gedimus.

Savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras patvirtino, kad susisiekimas viešuoju transportu mieste atkurtas, o probleminės maršrutų atkarpos bus sutvarkytos artimiausiu metu. Praūžusi audra sugadino nemažai kelio ženklų, kurie taip pat jau pradėti atstatinėti.

Per audrą nuostolių patyrė troleibusų bendrovė "Autrolis". Pasak šios įmonės Keleivių vežimo tarnybos viršininko Algirdo Širvinsko, sekmadienio rytą troleibusai negalėjo pasiekti Žemųjų Šančių, Panemunės ir Petrašiūnų gyventojų.

Vėtros padariniai Petrašiūnuose buvo likviduoti iki sekmadienio vidurdienio."„Kol kas neaišku, kiek įmonei padaryta žalos. Anksti apie tai kalbėti, nes nuostoliai dar skaičiuojami",- sakė A. Širvinskas.

Audra Kaune:

Kauno botanikos sodas:

Pažaislio šilas:

Petrašiūnų kapinės po audros: