Gegužės mėnesį Čikagoje, Lemonte įvyko JAV lietuvių bendruomenės organizuotas labdaringas "Vienos valso" pokylis, kuriame buvo renkamos lėšos Valdovų rūmams atkurti. Pasak išeivijos laikraščio "Draugas", pokylio metu buvo surinkta apie 2450 JAV dolerių.

Pokylyje dalyvavo "Sūkurio" šokėjai iš Lietuvos Lina Chatkevičiūtė ir Donatas Vėželis, pokylio organizatorės Ligijos Tautkuvienės mokiniai ir nemažai JAV gyvenančių lietuvių.

Pokylio metu surinktą paramą Valdovų rūmų paramos fondo atstovams įteiks JAV Lietuvių bendruomenės Kultūros tarybos pirmininkė Marija Remienė.

Pilių tyrimo centre taip pat bus atidaryta M.K.Čiurlionio menų gimnazijos dailės mokinių grafikos darbų paroda "Barbora Radvilaitė ir Valdovų rūmai".

Manoma, kad Valdovų rūmų atstatymo projekto kaina be įrangos siektų apie 120 - 150 mln. litų, iš kurių archeologiniams tyrimams užbaigti ir pamatams užkonservuoti skubiai reikia skirti 28 mln. litų.

Planuojama, kad atstatyti Valdovų rūmai užims apie 8 tūkst. kv. metrų plotą. Juose ketinama įrengti archeologijos ekspoziciją, valstybingumo muziejų su gotikos, renesanso ir baroko salėmis, reprezentacinę Valdovo menę, istorines informacijos menes su kompiuterine įranga, Pasaulio lietuvių menę, konferencijų salę, informacijos centrą turistams, knygyną, kavinę ir restoraną bei istorinių tradicijų teatrą.

Valdovų rūmai buvo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės politinis, administracinis ir kultūrinis centras. Jie nugriauti 18 amžiaus pabaigoje, naikinant Lietuvos valstybės ir valstybingumo simbolius.