Pasak prokurorės, kaltinamasis nuo gegužės 27-osios nesiregistruoja policijoje, neinformavo apie savo nesiregistravimo priežastis.

"Buvo gauta operatyvinė informacija, kad jis gegužės pabaigoje išvyko į Daniją", - sakė I.Kupcikevičiūtė.

Anot teisėsaugininkės, kaltinamasis pažeidė rašytinio pasižadėjimo neišvykti sąlygas ir, atsižvelgus į aplinkybes, pagrįstai manytina, kad tokiu būdu M.Marcinkevičius pasislėpė nuo teismo, todėl prokurorė paprašė pakeisti jam šiuo metu taikomą kardomąją priemonę į suėmimą.

Teisėjas Gediminas Viederis šį prašymą patenkino ir nusprendė skelbti kaltinamojo paiešką. M.Marcinkevičiaus atžvilgiu byla gali būti atskirta - tai paaiškės rugsėjo 2 dieną.

Kitas kaltinamasis - Laimis Sebeika - penktadienį pareiškė nušalinimą naujajai prokurorei. Anksčiau buvo nušalintas tos pačios prokuratūros prokuroras Vytautas Kukaitis. Kaip skelbė žiniasklaida, teisėjas tokį sprendimą priėmė, kad byla esą būtų išnagrinėta kuo objektyviau ir nekiltų abejonių dėl galimo pareigūno šališkumo.

"Ji kartu su V.Kukaičiu atlikinėjo ikiteisminį tyrimą, aš nepasitikiu ja (...) Byla yra sufabrikuota, mano parodymai yra surašyti V.Kukaičio", - tikino kaltinamasis.

Tačiau teisėjas L.Sebeikos prašymo nusprendė netenkinti.

Buvęs Seimo narys A.Ivanauskas, L.Sebeika, Rimgaudas Kavaliūnas, Remigijus Sebeika bei M.Marcinkevičius kaltinami bandę už 90 tūkst. litų parduoti jiems nepriklausantį sostinės Lazdynų mikrorajone esantį butą, kurio vertė pernai buvo 152 tūkst. litų.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad grupės nariai, žinodami, jog butas priklauso A. S., kurio buvimo vieta nežinoma, ir tai, kad šio buto paveldėjimo procedūra nėra baigta, be turto savininko žinios ir sutikimo neteisėtai disponuodami svetimais dokumentais Alytaus notaro biure pagamino netikrą įgaliojimą.

Pagal jį buto savininkas neva įgaliojo kitą asmenį - organizuotos grupės narį - tvarkyti visus su buto paveldėjimo procedūra susijusius klausimus bei vėliau šį butą parduoti. Šio netikro įgaliojimo pagrindu Vilniaus notaro biure įgyti buto paveldėjimo dokumentai ir internete paskelbta apie buto pardavimą. Siekiant greito sandorio skelbime nurodyta mažesnė nei rinkos vertė parduodamo turto kaina.

Pareigūnai nustatė, kad buto savininkas 2008-ųjų gruodį rastas miręs Karoliniškių mikrorajono namo laiptinėje, tačiau jo kūnas iki 2009-ųjų liepos buvo neatpažintas. Nustatyta, kad buto savininko mirtis nebuvo smurtinė.

A.Ivanauskas Seime dirbo 2004-2008 metais, iš pradžių Darbo partijos frakcijoje, o vėliau perėjo į Pilietinės demokratijos frakciją, o prieš baigiantis kadencijai iš jos perėjo pas socialdemokratus.