„Iš misijų Gore grįžę Lietuvos kariai pasakoja, jog dėl skurdo dažna šeima neišgali pasirūpinti šiltais drabužiais ir vaikų apavu. O žiemos čia itin atšiaurios ir šaltos. Visame Afganistane jaučiama milžiniška humanitarinės ir socialinės pagalbos stoka“, – apie apsisprendimą padėti afganistaniečiams sako Kalėjimų departamento atstovė spaudai Vilma Budėnienė.

Pasak pareigūnės, moterys jautriai sureagavo į žinią, kad iš po žiemos vaikams Afganistane netgi amputuojamos nušalusios galūnės. Per keletą savaitgalio dienų 4 nuteistosios numezgė 45 poras kojinių. Kaip teigia Panevėžio pataisos namų administracija, norą savo darbu paremti vaikus iš 314 šiuo metu atliekančių bausmę moterų pareiškė apie 70 nuteistųjų.

Prie organizuojamos akcijos prisidės ir Kalėjimų departamento bei Panevėžio pataisos namų darbuotojai. Jie parems iš namų atneštais siūlais, kuriais nuteistosios galės pamarginti ir paįvairinti kojinytes raštais.

Tai ne pirmas kartas, kada administracijos paragintos Panevėžio pataisos namuose atliekančios bausmę moterys prisideda prie panašių renginių: 2008 m. ir 2009 m. jos dalyvavo akcijoje „Padovanok šilumą vaikams“, kurios metu ruošė dovanėles, skirtas vaikų globos namų auklėtiniams. Atsidėkodami Panevėžio Algimanto Bandzos kūdikių ir vaikų globos namai surengė moterims koncertą.