Gatvėje, kurioje leistinas greitis - 60 kilometrų per valandą, Vyriausybės automobilis važiavo 75 kilometrų greičiu.

Pažeidęs eismo taisykles vairuotojas Valdas Kuplys buvo pakviestas į policijos mašiną.

Kol policininkai rašė protokolą, o vairuotojas - pasiaiškinimą, praėjo apie 15 minučių.

J.Lionginas tokios įprastos procedūros neištvėrė. Išlipęs iš tarnybinio automobilio jis ėmė piktintis kelių policininkais, kurie gaišina Vyriausybės vadovo laiką.

Iš pradžių J.Lionginas tikino, jog skuba į susitikimą su diplomatais. Vėliau ministras pradėjo aiškinti, kad važiuoja į Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetą.

Pasiaiškinime vairuotojas parašė, jog gailisi dėl įvykio. Sunkinančių aplinkybių nebuvo, todėl už šį pažeidimą buvo paskirta minimali 50 litų bauda.

Vairuotojas teigė su savimi neturįs tokios sumos, todėl policininkai išrašė baudos kvitą.

Finansų ministras J.Lionginas "Lietuvos rytui" aiškino, jog iš Seime vykusio susitikimo su Joniškio žemdirbiais skubėjo susitikti dėl Vilniaus šilumos tinklų su investuotojais.

Į šį susitikimą ministras vėlavo. Politikas teigė pareigūnams turėjęs priekaištų dėl to, kad šie protokolą rašė apie 20 minučių.

"Būtų nebuvę problemos, jei būtume važiavę automobiliu su mėlynu švyturėliu, tačiau jis šiuo metu remontuojamas. Kitą kartą vairuotojas turės būti atsargesnis", - aiškino J.Lionginas.

J.Lionginas teigė, jog jam sėdint automobilyje pro šalį automobiliai važiavo didesniu greičiu, tačiau policininkai jų nestabdė: "Buvo galima suprasti, kad mes skubame ne asmeniniais, o valstybės reikalais".