"Pasiekėme sutarimą ir dėl to aš nematau kokių nors didesnių problemų. Pasiekėme sutarimą, kad ministrai už savo sritį prisiima visą atsakomybę ir kartu pasirenka patys sau tokią komandą, kokią ją nori turėti, kad tą atsakomybę tinkamai realizuotų. Liberalai į savo komandą kviečiasi, be abejo, sau artimesnius žmones, vienas ar kitas ministras, Tėvynės sąjungos atstovai į savo komandas kviečia sau artimesnius žmones", - Žinių radijui ketvirtadienį dėstė A.Kubilius, paprašytas įvertinti kritiką, kad ministerijos tampa partinėmis "kunigaikštystėmis".

BNS primena, kad sveikatos apsaugos ministro liberalcentristo Raimundo Šukio patarėju neseniai įdarbintas jo partijos kolega, buvęs Kultūros ministerijos vadovas Jonas Jučas. Vidaus reikalų ministrui liberalcentristui Raimundui Palaičiui taip pat neseniai pradėjo patarinėti partijos kolega buvęs Vilniaus apskrities viršininko pavaduotojas, kompozitorius Gintaras Sodeika, kuris anksčiau yra dirbęs kultūros viceministru.

A.Kubilius į valdančiąją koaliciją sudarančiose partijose kartais kylantį nepasitenkinimą tuo, kad aukojamos partijų vertybės, atsako, jog koaliciniai sprendimai yra kompromisiniai.

"Visada koalicija yra tam tikras kompromisų, susitarimų menas. Negali galvoti, kad tavo asmeninė arba tavo partijos pozicija gali dominuoti prieš kitų koalicijos partnerių poziciją. Tai lygiai kaip aš girdžiu iš savo partijos narių nusiskundimus, kad štai mes vienu ar kitu klausimu negalime įgyvendinti šimtu procentų savo partijos nuostatų, nes turime jas derinti, sakysime, su į koaliciją įeinančiais liberalais, lygiai taip girdžiu iš liberalų, kad mes, būdami didžiausia partija koalicijoje, dominuojame įvairiais klausimais ir neleidžiame liberalams įgyvendinti savo ideologinių nuostatų", - kalbėjo A.Kubilius.

Pasak premjero, formuojant koaliciją buvo priimti "reikšmingi, bet kompromisiniai" susitarimai.

Valdančiąją Permainų koaliciją sudaro keturios partijos: Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, Tautos prisikėlimo partija bei Liberalų ir centro sąjunga.