„Kiek man yra žinoma, tai šalių sutarimu yra susitarta, susitarta jos su prezidente, aš pokalbiuose nedalyvavau. Šalių sutarimu yra susitarta ir nuo 16 d. yra pasirašytas įsakymas, kad ji atleidžiama“, - DELFI teigė L. Balsys.

Atstovas spaudai teigia nežinąs, ar valstybės vadovė ieškos naujo vyriausiojo patarėjo, kuris vadovautų minėtajai Politikos analizės ir institucinių ryšių grupei.

A. Nugaraitė yra socialinių mokslų daktarė, nuo nuo 1978 m. ji dėstė Vilniaus universitete žurnalistikos teorijos disciplinas, tyrinėjo viešųjų ryšių teoriją. 1997-2006 m. A. Nugaraitė vadovavo Žurnalistikos institutui, yra paskelbusi publikacijų Lietuvos ir užsienio spaudoje, parašė mokymo darbų.

Ekspertų vertinimu, A. Nugaraitė buvo viena silpnesniųjų prezidentės D. Grybauskaitės komandos narių, jai buvo priekaištaujama dėl pernelyg menko vidaus politikos procesų išmanymo.

Paskelbus prezidentės D.Grybauskaitės komandos narius, politologė Jūratė Novagrockienė teigė labiausiai nustebusi dėl A. Nugaraitės kandidatūros, mat ji buvo labiau laikoma komunikacijos specialiste, o ne vidaus politikos užkulisių žinove.

„A. Nugaraitė - žinomas vardas, bet ji yra žurnalistė, komunikacijos specialistė, tad labai keista, kad ji bus atsakinga už vidaus politiką. Neaišku, kaip ji sugebės vienaip ar kitaip paveikti vidaus politiką“, - apytiksliai prieš metus DELFI teigė J. Novagrockienė, prezidentės pasirinkimą pavadinusi „truputėlį keistu“.

„Vidaus politikoje, atrodo, kad gal reikėjo labiau patyrusio žmogaus, kuris labiau susigaudo tuose santykiuose tarp institucijų, politinių partijų ar panašiai. Truputėlį keistas pasirinkimas, kad žurnalistas pasirinktas, o ne koks nors politologas, galų gale istorikas ar dar kas nors“, - tuomet pridūrė mokslininkė.

Pati A. Nugaraitė, duodama interviu DELFI, yra pabrėžusi, kad Prezidentūroje nebeliko sąvokos „vidaus politika“, o esminis naujos komandos tikslas – stiprinti prezidento vaidmenį šalies politinėje sistemoje. Ji taip pat yra sakiusi, kad prezidentės D. Grybauskaitės politinės pažiūros, ateinant į komandą, jai nebuvo svarbios. Kai kurie ekspertai tokius žodžius įvertino kaip tikrosios politikos pabaigą.