Trečiadienį spaudos konferencijoje Seime paklaustas, ar dabartinio premjero pakeitimas būtų išeitis iš sudėtingos dabartinės politinės padėties, A.Paulauskas teigė, jog šiuo klausimu "svarbi yra prezidento nuomonė", ir jis tikisi ją išgirsti artimiausiu metu susitikęs su valstybės vadovu.

Tačiau čia pat A.Paulauskas patikslino, kad "valdančiosios koalicijos tvirtumas priklauso nuo koalicijos partnerių" - liberalų ir socialliberalų.

"Aišku, prezidentas gali turėti tam tikrą poveikį, bet jis nėra toks stiprus", - sakė A.Paulauskas.

Antradienį vakare LTV laidoje "Aktualus interviu" prezidento patarėjas Darius Kuolys pareiškė, jog Prezidentūra nesikiš į koalicijos partnerių sprendimu dėl premjero likimo.

A.Paulauskas ketino su prezidentu Valdu Adamkumi susitikti šį trečiadienį, tačiau prezidentui ligoninėje sveikstant po akies operacijos, susitikimas atidėtas. Susitikimas, priklausomai nuo prezidento savijautos, gali įvykti ketvirtadienį arba penktadienį.

Naujosios sąjungos lyderis pripažino, jog praėjusį šeštadienį vykusiame neeiliniame socialliberalų frakcijos posėdyje buvo išsakyta daug kritikos tiek premjero, tiek Vyriausybės atžvilgiu, tačiau teigė, jog ta kritika yra geranoriška, siekiant sulaukti atitinkamos Vyriausybės reakcijos.

A.Paulauskas patikslino, jog kritikos buvo išsakyta dėl kai kurių įstatymų projektų pateikimo Seimui, dėl vienybės balsuojant.

"Aš taip pat manau, kad šiai Vyriausybei, kuri yra koalicinė, reikėtų skirti daugiau laiko Seime įtikinti partnerius", - pažymėjo A.Paulauskas, bet neigė, jog jo santykiai su premjeru yra pašliję.

D.Kuolys LTV laidoje, kalbėdamas apie Vyriausybės vadovą, retoriškai klausė: "Ar visada tas delsimas, nesugebėjimas susitarti su koalicijos partneriais ir opozicija yra pateisinamas?"

Antradienį ligoninėje susitikęs su premjeru R.Paksu, prezidentas V.Adamkus išreiškė susirūpinimą, kad stringa šaliai būtinų reformų ir darbų eiga.

"Prezidentas tiesiai klausė ministro pirmininko, ar Vyriausybė turi savyje pakankamai jėgų vykdyti numatytus ir būtinus darbus", - sakė prezidento atstovė spaudai Violeta Gaižauskaitė.