Tai atskirą advokato kontorą turintis teisininkas Kęstutis Stungys, Vilniaus advokatų kontoros "Spes" advokatas Vytautas Sviderskis bei tos pačios kontoros advokatas, Advokatų tarybos pirmininkas Rimas Andrikis.

Pasak Prezidento atstovės spaudai Jūratės Overlingienės, R. Paksas sutartis su šiais advokatais sudarė kaip privatus asmuo. Sutarties sumos atstovė spaudai neminėjo. Šie sostinės advokatai yra gynę įvairių kaltinamųjų interesus rezonansinėse baudžiamosiose bylose.

Advokatų kontoros "Baublys ir partneriai" vadovas Gediminas Baublys teigia, kad jų kontora ir toliau liks Prezidento gynybos koordinatore. Tačiau specialiosios komisijos darbas vyks pagal Baudžiamojo proceso principus, todėl, anot G. Baublio, paprašyta Prezidento papildomai pakviesti teisininkų, baudžiamosios teisės specialistų.

Pasak G. Baublio, pastiprinimui reikalingi advokatai su R. Paksu buvo parinkti ir pakviesti "bendru sutarimu". Advokatai etikos sumetimais taip pat nekalba apie tai, kokiu būdu R. Paksas su gausia gynėjų komanda atsiskaitys.

Tuo tarpu Prezidentūros koridoriuose sklando gandai, kad valstybės vadovas yra nusiteikęs parduoti ir savo namą, kad galėtų atsiskaityti su advokatais.