"Baigiasi Adventas. Katalikiškoje lietuvių tautos pasaulėjautoje tai - apmąstymų, viltingo laukimo ir susikaupimo metas. Šiemet mums, deja, nelengva susikaupti ir laukti artėjančio Kūčių nakties stebuklo. Jau beveik du mėnesius Lietuvoje tęsiasi sąmyšis, atvedęs prie tokios prieštaringos dabartinės situacijos", sakė R. Paksas.

Pažymėjęs, kad vienas iš krikščionybės bendrabūvio principų yra tolerancija, prezidentas sakė jos pasigendąs politiniame gyvenime.

"Kartais politikoje nelieka vietos artimo meilei ir teisingumui, o atvirkščiai - girdėti kvietimas žūtbūtinei kovai. Šiandien tikriausiai ne laikas kalbėti apie tai, kas ir kiek atsakingas už šių dienų įvykius Lietuvoje. Manau, kad Kristaus gimimo šventė mane įpareigoja visų pirma pradėti nuo savęs", kalbėjo prezidentas.

Valstybės vadovas savo kalboje atsiprašė visų, jeigu ką nors, "pats to visai nenorėdamas, galbūt yra užgavęs ar įžeidęs", apgailestavo, kad jo atsakymas "Bažnyčios hierarchams nesustiprino santarvės ir visuotinio susitaikymo nuotaikų.

"Atsiprašau tėvų, šeimos, draugų, artimųjų - visų, kuriems šis valstybėje užsitęsęs sąmyšis sukėlė skausmo. Linkiu ramybės ir mane palaikantiems, ir Jums, kurie mane kritikavote ar siūlėte atsistatydinti", sakė R. Paksas.

Pažymėjęs, kad valstybės vadovui privalu girdėti ir atsiliepti į įvairias nuomones, Lietuvos vadovas, sakė, kad nuomonių įvairovė neturėtų užgožti teisingumo.

"Tiesa yra tokia brangi, kad vardan jos turime pereiti šį sumaišties širdyse ir prieblandos gamtoje tarpsnį. Turime ištverti mums visiems skirtą išbandymą. Tikiu, kad atsitiesime, ir atsitiesime sustiprėję", sakė R. Paksas.

Kreipimesi prezidentas taip pat kvietė Lietuvos žmones, kaip ir kiekvienais metais, su džiaugsmu laukti Didžiosios šventės.

"Nuo seno Kalėdos - šeimos šventė. Pamirškime nuoskaudas, užjauskime vargstančius ir palinkėkime vieni kitiems sveikatos, ramybės bei santarvės. Būkime viena didelė šeima", sakė Prezidentas R. Paksas.