Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos direktoriaus pavaduotojas praktiniam ugdymui Vladimiras Borovichinas patvirtino, kad piratų įkaitu buvo tapęs jų auklėtinis – laivavedybos specialybės trečiakursis Aleksejus Sysojus.

„Į praktiką Aleksejus išvyko gegužės 15 dieną. Laivo savininkų atstovai mus informavo, kad dabar jau viskas gerai. Aleksejus su kitais pagrobtaisiais grįžo į laivą, jaučiasi neblogai ir toliau tęsia reisą. Praktika baigsis lapkričio 15-ąją. Tuomet jis grįš tęsti mokslų“, – sakė V.Borovichinas.

A.Sysojus jau skambino savo artimiesiems – tėvams ir žmonai, su kuria augina mažametį vaiką, ir juos nuramino.

Tuo tarpu 49 dienas piratų nelaisvėje išbuvęs Klaipėdos laivininkystės kompanijos „Limarko“ motorlaivio „Argo“ kapitonas klaipėdietis Dmitrijus Baškirovas ilsisi namuose.

„Sūnus jaučiasi neblogai, nors atrodo kiek sublogęs. Kol kas jokių detalių nežinau, sako, kad viskas gerai. Mes kalbėjomės ir jį mačiau tik „Skype“ ryšiu. Ką jis dabar gali daugiau pasakyti? Bijo sujaudinti motiną, kuriai pusantro mėnesio baisiausiai prailgo ir kainavo daug sveikatos“, – „Lietuvos rytui“ sakė Vasilijus Baškirovas.