Tuo metu užpernai, kai tuomet dar Seimo narys G. Mikolaitis neblaivus klajojo po Seimą, socialdemokratai partietį nubaudė: partijos taryba neįtraukė jo į rinkimų sąrašus, o Raseinių skyriaus nariai vienmandatę rinkimų apygardą patikėjo kitam kandidatui, o ne G. Mikolaičiui.

Kad eina A. Butkevičiaus patarėjo kaimo klausimais ir koordinatoriaus Tauragės apskričiai pareigas DELFI patvirtino pats buvęs parlamentaras G. Mikolaitis, tačiau socialdemokratų pirmininkas A. Butkevičius teigia, jog eksparlamentaras dirba tik koordinatoriumi.

„Ne, ne, mano patarėju jis nedirba tikrai. Jis dirba partijos būstinėje, jis yra referentas, koordinatorius Tauragėje. Nėra mano patarėjas, atleiskit, nėra“, - DELFI teigė A. Butkevičius.

Politikas taip pat teigė nematąs nieko bloga, kad praeityje nusižengusiam žmogui partija suteikia antrąjį šansą.

„Žmogų reikia pasmerkti, bet reikia sudaryti galimybę ir reabilituotis. Čia gal lietuvių tautos bruožas, kad žmogus nurašomas ir visam laikui pasmerkiamas. Mes su juo kalbėjomės, labai ilgai kalbėjomės ir jis prisižadėjo, kad nori grįžti į doros kelią. Jis mums tą gali pademonstruoti dirbdamas savo darbą. Kiekvienas gali suklysti, ir nuo to nėra apsaugotas, bet visam gyvenimui pasmerkti žmogų, kuris padarė kažkokią klaidą. Įdomu, kas nepadaro tų klaidų?“, - DELFI teigė A. Butkevičius.

Į skandalą G. Mikolaitis įsivėlė 2008 m. balandį, kai per Gedimino Kirkilo Vyriausybės ataskaitos pateikimą Seime galimai neblaivus klajojo po parlamentą.

Netrukus parlamentaras ne tik viešai atsiprašė, bet ir pareiškė atsisakantis politiko karjeros. Jau kitą dieną po incidento jis pasitraukė iš Socialdemokratų partijos Raseinių skyriaus pirmininko pareigų. Tačiau skyriui sprendžiant, ką kelti kandidatu, G. Mikolaitis neatsisakė pretenduoti dalyvauti rinkimuose.

Parlamentarą tuomet svarstė Seimo Etikos ir procedūrų komisija. Etikos sargai kritikos jam pažėrė ne tik dėl tokio elgesio, bet ir dėl poilsio Maltoje plenarinių posėdžių metu. Seime buvo užfiksuota, kad tuo metu jis dalyvavo posėdyje ir net kelis kartus balsavo.

Dar anksčiau G. Mikolaitis netoli Raseinių yra sukėlęs avariją, per kurią buvo sužalotas jo bendrakeleivis, ir iš įvykio vietos pasišalino. Už tai parlamentarui buvo skirta 3 tūkst. Lt bauda.

Skandalai dėl neblaivumo ne itin trukdo ir kitų pareigūnų karjerai. Pavyzdžiui, naujasis kultūros ministras Arūnas Gelūnas į savo politinio (asmeninio) pasitikėjimo komandą kviečiasi dirbti buvusį Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūną Imantą Melianą, kuris 2007 m. atleistas už vairavimą išgėrus.

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) savo partiečio Egidijaus Vareikio, kuris buvo sučiuptas neblaivus prie vairo, iš viso nebaudė, politiką iš dalies nubaudė tik rinkėjai, kurie neišrinko jo vienmandatėje rinkimų apygardoje į Seimą, ir parlamentaru jis tapo tik pagal partijos sąrašą.

Bauda už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio atsipirko ir kitas konservatorių-krikdemų Seimo narys Arvydas Vidžiūnas.