Šeštadienį nesankcionuoto renginio metu priimtoje rezoliucijoje taip pat siūloma, kad vienmandatėse apygardosė išrinkti parlamentarai, prieš balsuodami dėl apkaltos prezidentui, susitiktų su savo rinkėjais ir pasiteirautų jų nuomonės.

Maždaug 3 tūkstančiai prie Profsąjungų rūmų Vilniuje susirinkę žmonės pritarė visuomeninio judėjimo "Už prezidentą ir teisingą Lietuvą" įkūrimui ir išrinko koordinacinę tarybą, kuri įgaliota surengti judėjimo steigiamąjį suvažiavimą ir parengti visus reikalingus dokumentus.

Į tarybą buvo išrinkti parlamentaras Julius Veselka, Liberalų demokratų partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis, prezidento patarėjas jaunimo, socialinio aktyvumo ir nevyriausybinių organizacijų klausimais Gintaras Šurkus.

Mitingo prie Profsąjungų rūmų rengėjai neturėjo Vilniaus savivaldybės leidimo akcijai rengti, nes planavo, kad judėjimo aktyvistai ir jam pritariantys rinksis į Vilniaus koncertų ir sporto rūmus.

Renginio organziatoriams neįvydžius sutarties reikalavimo dėl saugumo užtikrinimo rūmų vadovybė paskelbė sutartį nutraukianti.

Todėl šeštadienį 14 valandą prie Koncertų ir sporto rūmų susirinkusius žmones judėjimo aktyvistai pakvietė ateiti prie Profsąjungų rūmų. Gedimino prospektu Profsąjungų rūmų link traukianti minia skandavo R.Paksą palaikančius šūkius.

Į Profsąjungų rūmus neįleisti renginio dalyviai sustojo ant rūmų laiptų ir aplink juos. Žmonės laikė plakatus su R.Pakso atvaizdu, prezidentą remiančiais šūkiais: "Paksas - Lietuvos ateitis", "Perversmui - ne", "Gelbėkit prezidentą". Kartais pasigirsdavo šūksniai: "Seimą lauk".

Renginyje dalyvavo ne tik vilniečiai, bet ir autobusais į sostinę atvykę kitų Lietuvos miestų gyventojai. Į mitingą daugiausia susirinko pagyvenusių žmonių, minioje buvo ir buvęs prosovietinio judėjimo "Jedinstvo" lyderis Valerijus Ivanovas, Seimo narys Vytautas Šustauskas.

Susirinkusieji reikalavo, kad valdžia atsakytų už "korumpuotą privatizavimą, žmonių nuskurdinimą", kaltino Seimo pirmininką Artūrą Paulauską organizavus sąmokslą prieš prezidentą.

Renginyje kalbėjęs parlamentaras, prezidento patarėjas, profsąjungų, įvairių organziacijų atstovai reiškė paramą R.Paksui ir kvietė vieningai jį ginti.

"Mes, visi Lietuvos žmonės, turime susitelkti bendram tikslui, turime gyventi santarvėje, o ne susikaldę. Mes - už prezidentą, už santarvę ir teisingą Lietuvą", - sakė profsąjungos "Solidarumas pirmininkė Aldona Balsienė.

Seimo nario R.Pavilionio žmona, Vilniaus universiteto profesorė Marija Aušrinė Pavilionienė teigė, kad "niekas neturi teisė niekinti, tyčiotis ir persekioti žmogaus, niekas neturi teisės persekioti prezidento".

Prezidento patarėjas G.Šurkus susirinkusiems sakė, kad "norėdami apginti save, turime apginti prezidentą". "Prezidentas yra kaip užtvanka, jei ją pralauš, tai mus nuneš kaip šakalius", - pabrėžė patarėjas.

Savo paramą prezidentui išreiškė ir Smulkiųjų ir vidutinių žemdirbių sąjungos pirmininkas Vytautas Šunskis. "Kaimas neliko nuošaly, kaimas palaiko ir remia R.Paksą. Mes apginsime savo prezidentą ir demokratiją, jis mūsų viltis, nes jis vienas iš mūsų. Būkime vieningi ir mes nugalėsime", - kalbėjo V.Šunskis.

Renginyje taip pat kalbėjo buvęs disidentas Antanas Terleckas, Seimo narys Julius Veselka.

Policijos atstovai sakė BNS, kad mitingo metu viešąją tvarką prižiūrėjo apie 500 pareigūnų.

Ketvirtadienį Seime buvo pradėta apkaltos R.Paksui procedūra. Jis kaltinamas pagal šešis punktus šiurkščiai pažeidęs Konstituciją ir sulaužęs duotą priesaiką.

Apkaltos iniciatoriai remiasi Seimo patvirtintomis parlamentinės tyrimo komisijos išvadomis, jog prezidentas dėl savo ryšių "buvo ir yra pažeidžiamas" ir tai sudaro grėsmes Lietuvos nacionaliniam saugumui.