Pasak V.Vasiliausko, renginio organizatoriai nepateikė rūmams iki nustatyto laiko sutarties su saugos bendrove ar policija dėl tvarkos renginio metu užtikrinimo kopiją.

Tai turėjo būti padaryta likus ne mažiau kaip trims darbo dienoms iki renginio pradžios. Renginys buvo planuotas šeštadienį 14 valandą.

"Ši sutartis yra standartinė ir neįvykdžius saugos reikalavimų, ji nutraukiama. Šeštadienį rūmai nedirbs ", - BNS teigė V.Vasiliauskas.

Tuo tarpu Liberalų demokratų partijos lyderis Valentinas Mazuronis ketvirtadienį pareiškė, jog rūmų vadovybei buvo daromas "didžiulis spaudimas" nutraukti sutartį, tačiau pripažino, jog renginio organizatoriai neįvykdė minėtos sutarties sąlygos.

"Manau, kad tai yra formali priežastis stengiantis uždrausti Lietuvos žmonėms susirinkti ir išreikšti savo valią", - Seime surengtoje spaudos konferencijoje teigė V.Mazuronis.

Tačiau liberaldemokratų lyderis negalėjo įvardyti asmenų ar organizacijų neva dariusių spaudimą rūmų vadovybei.

Rūmų direktorius V.Vasiliauskas BNS teigė, jog spaudimą jam darė tik patys renginio organizatoriai, kurie siekė, jog sutartis nebūtų nutraukta.

Šiomis dienomis gatvėse buvo dalinamos skrajutės su kvietimu atvykti į Vilniaus Koncertų ir sporto rūmuose rengiamą Lietuvos piliečių iniciatyvinės grupės "Už prezidentą ir teisingą Lietuvą" steigiamąjį susirinkimą.

Judėjimo iniciatoriai siekia paremti prezidentą Rolandą Paksą, kuriam ketvirtadienį Seime pradėta apkaltos procedūra.

Prezidentas kaltinamas pagal šešis punktus šiurkščiai pažeidęs Konstituciją ir sulaužęs duotą priesaiką.

Apkaltos iniciatoriai remiasi Seimo patvirtintomis parlamentinės tyrimo komisijos išvadomis, jog prezidentas dėl savo ryšių "buvo ir yra pažeidžiamas" ir tai sudaro grėsmes Lietuvos nacionaliniam saugumui.

Prezidento skandalui užsitęsus pusantro mėnesio, Lietuvoje vis ryškiau pastebimas visuomenės skilimas bei atsiranda tarptautinės izoliacijos požymių.