Paprašytas patikslinti, kurią partiją jis regi prisijungiant prie koalicijos, A.Paulauskas sakė, jog "mato socialdemokratus, jiems reikėtų skirti postų tiek Vyriausybėje, tiek ir Seime".

Išsamiau jis nedetalizavo.

Paklaustas, ar naujojoje koalicijoje galėtų premjeru likti Lietuvos liberalų lyderis Rolandas Paksas, Seimo pirmininkas atsakė "nežinia, čia susitarimo reikalas".

A.Paulausko teigimu, prezidento pasisakymus jis aptarsiąs su R.Paksu ir šeštadienį planuojamame Naujosios sąjungos frakcijos posėdyje.

Interviu Lietuvos nacionalinės televizijos laidoje "Aktualus interviu", kuris buvo transliuojamas ketvirtadienio vakarą, prezidentas pareiškė, jog valdančioji koalicija turėtų atsižvelgti į socialdemokratų norą dalyvauti valdžioje, o jis pats, esant reikalui, galėtų paremti plačią koaliciją.

"Pastaruoju metu socialdemokratų išreikštas noras praplėsti koaliciją, integruotis į koaliciją, dalyvauti koalicijoje, man atrodo, yra natūralus demokratinis procesas. Aš manau, kad dabartinė koalicija turėtų vis tik įsiklausyti į tą pasiūlymą ir savo tarpe bandyti nuspręsti kaip tą klausimą tinkamai, turint omeny valstybės interesus pirmoje eilėje, spręsti vienaip ar kitaip", - teigė prezidentas V.Adamkus, paklaustas kaip jis vertina tai, jog opozicijoje esanti LSDP Vilniuje vykstant NATO Parlamentinei Asamblėjai pasiūlė keisti valdžią šalyje.

Paklaustas, ar iš principo neatmeta galimybės turėti kitokią koaliciją, negu dabar esanti, V.Adamkus teigė "pritariąs pačiai minčiai kaip tokiai".

"Aš esu išsakęs tai jau prieš keletą mėnesių, kad aš pasisakau, reikalui esant, ir už labai plačią koaliciją", - pridūrė prezidentas.